Nu se lasă! Iată cum vor să modifice pensiile obligatorii

Ultima actualizare:

    Sumele către Pilonul II ar urma să fie reduse
Sumele către Pilonul II ar urma să fie reduse

Mai puțini bani la pensiile private. Asta propun guvernanții, care vor să reducă viramentele către Pilonul II cu aproximativ 15%, în funcție de încasările la Pilonul I. Asta înseamnă că suma din contul personal va fi mai mică de la lună la lună.

Viramentele din fondul de pensii publice către fondurile private de pensii obligatorii ar putea fi corelată cu rata de plată a contribuţiilor de asigurări sociale, a spus vicepremierul Marcel Ciolacu la conferinţa LIVE Business, organizată, astăzi, de Economica. net.

”Momentan Pilonul II rămâne obligatoriu. Am identificat o singură problemă. Transferul de bani de la Pilonul I la Pilonul II este acum de 100%. Transferul ar trebui să fie egal cu rata de colectare a contribuţiilor de asigurări sociale, care este acum de 80-85%”, a spus Ciolacu.

Ceea ce înseamnă bani mai puțini, pentru că autoritățile vor să acopere cu orice chip gaura din bugetul pentru pensiile de stat.

Iată ce înseamnă asta în cifre! În iunie 2017, au fost virate către fondurile de pensii administrate privat 608,96 milioane de lei, cu 23,29% mai mult față de cu iunie 2016 și cu 18,58% comparativ cu decembrie 2016.

O reducere a acestui buget cu 10%, spre exemplu, ar echivala acum cu o tăiere de circa 60 de milioane de lei. Bani care s-ar duce la  Pilonul I, pentru plata veniturilor actualilor pensionari.

În prezent, salariații plătesc pentru pensii o contribuție de 10,5%, dintre care 5,1% se duc către Pilonul II, restul la Pilonul I.

Potrivi statisticilor, 7 milioane de români au pensie privată obligatorie, iar în conturile lor au fost acumulate 38 de miliarde de lei. Valoarea medie strânsă de un participant este de circa 5.500 de lei.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net