Nu aruncaţi chitanţele! Puteţi câştiga maşini şi bani

Ultima actualizare:
inisterul Finanţelor studiază introducerea unei loterii  fiscale în care deţinătorii de bonuri să câştige maşini şi bani
inisterul Finanţelor studiază introducerea unei loterii fiscale în care deţinătorii de bonuri să câştige maşini şi bani

Ce bine ar fi să avem şi noi loterie fiscală! Am putea câştiga şi de 100 de ori mai mulţi bani decât am cheltuit sau maşini, cum se întâmplă în alte ţări europene şi din lume.

Guvernul a făcut simulări pentru o astfel de tombolă, dar nu a luat încă o decizie. Ţările care folosesc acest sistem de reducere a evaziunii fiscale fac o loterie la care se pot câştiga sume frumoase, maşini de lux, carduri de cumpărături ori computere.Pentru a câştiga la „loteria fiscală” va trebui să cereţi bon fiscal de fiecare dată când faceţi cumpărături, la frizer, la restaurant, la cafenea, la piaţă sau când apelaţi la instalatori şi alţi meseriaşi.


    Ministerul Finanţelor studiază introducerea unei loterii fiscale în care deţinătorii de bonuri să câştige maşini şi baniFoto: Shutterstock
Ministerul Finanţelor studiază introducerea unei loterii fiscale în care deţinătorii de bonuri să câştige maşini şi baniFoto: Shutterstock

Cu bonurile obţinute v-aţi putea înscrie la o tombolă şi aţi putea câştiga bani sau maşini, a precizat expertul în TVA, Ramona Jurubiţă, citată de zf.ro. În felul acesta, firmele vor fi nevoite să aibă case de marcat, s-ar putea limita evaziunea fiscală şi ar intra mai mulţi bani la bugetul statului. Spre comparaţie, Slovacia a introdus acest mecanism anul trecut, la care au participat circa 450.000 de persoane, iar veniturile la buget au crescut cu o jumătate de miliard de euro, scrie aceeaşi sursă. Ministrul de finanţe, Ioana Petrescu, a declarat ieri că instituţia pe care o conduce a realizat o simulare privind introducerea unei loterii fiscale, dar a precizat că ”rămâne ca o sugestie” această idee şi că nu a fost introdusă în proiectul de modificare a Codului fiscal, scrie zf.ro.

Click! spune

  • Guvernul portughez oferă 60 de automobile de lux pe an într-o loterie pentru cetăţenii corecţi, iar bonurile fiscale devin bilete de concurs. Din luna aprilie, până acum, numărul tranzacţiilor corecte a crescut cu 50%, iar la buget ar putea ajunge circa 2 miliarde de euro, spun specialiştii. Costurile maşinilor scoase la tombolă este de 90.000 de euro.
  • În Malta, se organizează tombolă fiscală la mijlocul fiecărei luni, iar bonurile norocoase aduc un câştig de 100 de ori mai mare decât suma cheltuită corect.
  • Macedonia a introdus acest sistem anul trecut. Participanţii pun cât mai multe bonuri fiscale într-un plic care intră în concurs. Premiile constau în case, carduri de cumpărături, computere.
image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net