Noul an școlar aduce modificări pe ultima sută de metri

Ultima actualizare:

    Noul an școlar. ”Bobocii” au început școala cu multe emoțiifoto: arhivă Click!
Noul an școlar. ”Bobocii” au început școala cu multe emoțiifoto: arhivă Click!

Flori, părinți copleșiți de emoții, copii gata să înceapă aventura în noul an școlar și, desigur, o mulțime de imagini postate în timp real pe rețelele de socializare. Așa a arătat dimineața zilei de 14 septembrie. Însă greul abia acum începe, iar autoritățile au avut grijă să ridice nivelul de stres, și așa ridicat la început de an școlar, cu câteva decizii de ultim moment.

Noul an școlar. Calendarul, modificat cu patru zile înainte de începerea școlii

Ministerul Educației a modificat structura anului școlar 2015-2016 cu numai patru zile înainte ca elevii să se întoarcă la școală. Ce-i drept, vestea că vor avea o vacanță de iarnă mai lungă nu a putut decât să-i bucure pe copii. Aceștia se vor întoarce la clasă la 10 ianuarie 2016, şi nu la 3 ianuarie 2016, aşa cum era prevăzut iniţial în ordinul semnat de ministrul Educaţiei la începutul lunii august. Prelungirea vacanţei de iarnă a decalat şi celelalte vacanţe. Mai puțin fericiți au fost lucrătorii din industria turismului. Noul an școlar le dă peste cap sejururile stabilite cu mult timp înainte. ”Schimbarea structurii anului şcolar se face controlat, după discuţii inclusiv cu reprezentanţii din turism. Nu doar că nu am fost consultaţi, nu a fost făcută o consultare publică, proiectul a fost publicat tacit în Monitorul Oficial, cu patru zile înainte de începerea anului şcolar, punându-ne în faţa unui fapt împlinit”, spune Aurelian Marin, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Noul an școlar. Programa a fost  schimbată, manualele au rămas aceleași

Ministerul Educației nu a reușit să rezolve scandalul iscat în jurul licitației pentru manualele de clasele a III-a și a IV-a. prin urmare, deși programele şcolare pentru ciclul primar au fost schimbate, elevii care intră în clasele III-a şi a-IV-a în anul şcolar 2015/2016  vor învăţa după aceleaşi manuale ca până acum. Ministerul Educaţiei a transmis că pentru anul şcolar care a început astăzi va retipări 15% dintre cărţile deja existente, iar manualele şcolare noi vor fi amânate pentru pentru anul şcolar 2016-2017.

Noul an școlar. Discipline noi pentru elevii din clasele mici

În noul an şcolar, Ministerul Educaţiei introduce patru noi discipline opţionale pentru clasele mici. Astfel, elevii din clasele pregătitoare, I și a II-a vor avea ”Joc şi mişcare”, toți elevii din ciclul primar vor avea în programă  "Educaţie pentru prevenirea riscului rutier", iar în programa pentru liceu vor figura "Educaţie pentru dezvoltare" şi "Educaţie pentru drepturile de proprietate intelectuală”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net