Noul ministru al Culturii şi-a anunţat priorităţile mandatului

Ultima actualizare:
Vlad Alexandrescu, fostul ministru al Culturii
Vlad Alexandrescu, fostul ministru al Culturii

Corina Şuteu e noul ministru al Culturii. Ea a depus miercuri jurământul în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Aceasta a afirmat că în mandatul ei va exista continuitate, precum şi “o corelare mai strânsă între obiectivele reformatoare şi resursele aflate la dispoziţie”.

“În acest mandat va exista, pe de o parte, continuitate şi, pe de altă parte, o corelare mai strânsă între obiectivele reformatoare şi resursele aflate la dispoziţie. Va continua dialogul cu sectorul independent şi cu societatea civilă, în spiritul transparenţei şi a întreţinerii unei atitudini participative între administraţia culturală şi zonele culturale emergente. Totodată, va continua atenţia acordată instituţiilor publice de cultură şi ameliorării legislaţiei şi administraţiei culturale.

Este urgentă rezolvarea situaţiei de la Opera Naţională din Bucureşti şi, într-un context mai larg, asumarea unor măsuri legislative legate de instituţiile de spectacol din România şi de statutul creatorului”, a scris noul ministru pe Facebook.

Şi cinematografia e o prioritate absolută

“Vor fi prezentate iniţiativele dezvoltate în ultimele luni. De asemenea, va fi prezentat stadiul Strategiei Sectoriale în domeniul Culturii, de a cărei adoptare depinde realizarea unor politici publice în Cultură pe termen mediu şi lung. Ameliorarea legislaţiei privind protecţia patrimoniului naţional în vederea salvării, prezervării şi valorificării lui, rămâne de asemenea, o direcţie prioritară a Ministerului Culturii”, a conchis Corina Şuteu.

Vlad Alexandrescu, demis de Cioloş după scandalul de la Operă


    Vlad Alexandrescu, fostul ministru al Culturii
Vlad Alexandrescu, fostul ministru al Culturii

Premierul Dacian Cioloş a anunţat marţi că l-a revocat pe Vlad Alexandrescu din funcţia de ministru al Culturii. Alexandrescu şi-a anunţat demisia la 27 aprilie pe Facebook, pe fondul conflictului de la Opera Naţională Bucureşti, care durează de aproximativ o lună. Ulterior, însă, s-a răzgândit şi a lansat acuzaţii la adresa unor colegi din Guvern, care l-au determinat pe Dacian Cioloş să ia decizia finală a revocării sale.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net