Noul Duster, disponibil în România din februarie 2017

Ultima actualizare:

    Prețul noului model Duster va fi puțin sub prețul mediu al pieței
Prețul noului model Duster va fi puțin sub prețul mediu al pieței

Modelul Dacia Duster cu cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj EDC (Efficient Dual Clutch), prezentat la salonul auto de la Paris, va fi disponibil în România din februarie 2017, potrivit reprezentanţilor Dacia.

România va fi printre primele ţări în care acest model, numit EDC, va fi comercializat, a anunţat Andrei Stratu, şef produs gama Dacia, joi seară, într-o conferinţă de presă.

Deocamdată, oficialii Dacia nu au dezvăluit de la ce preţ se va vinde modelul Duster îmbunătăţit, dar au precizat că acesta va fi „puţin sub preţul mediu al pieţei”.

Duster a fost înnoit cu o cutie de viteze automată pentru a răspunde pieţei în creştere pe acest segment de autovehicule. Aceasta va fi disponibilă inclusiv pe modelul Duster 1.5 DCI 109 CP 4x2.

„Cutia de viteze dispune de două ambreiaje: unul care acţionează treptele impare de viteză (1/3/5) şi un altul care acţionează treptele impare (2/4/6 şi treapta de marşarier). Schimbarea vitezelor este realizată cu ajutorul unor motoare de acţionare electrice gestionate de un calculator care selectează treapta ideală în funcţie de regimul în care motorul este solicitat de şofer. În timpul schimbării vitezelor, ambreiajul care face priză se deschide, în timp ce, simultan, ambreiajul corespunzător treptei următoare se închide. Astfel, schimbarea vitezelor este foarte rapidă iar transmiterea cuplului este continuă, fără pierdere de energie”, potrivit reprezentanţilor Grupului Renault. Astfel, nivelul consumului şi al emisiilor de CO2 este mai scăzut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net