Noi proteste în Chișinău. Mii de oameni sunt în faţa Parlamentului

Ultima actualizare:

    Protestatarii nu sunt de acord cu noul guvern
Protestatarii nu sunt de acord cu noul guvern

Protestatarii s-au strâns în fața Parlamentului moldovean pentru a-și striga nemulțumirea faţă de învestirea Guvernului condus de democratul Pavel Filip, relatează Jurnal de Chişinău, citat de Mediafax. Sediul Legislativului este păzit de mii de polițiști.

Liderii Platformei „Demnitate și Adevăr” cer alegeri anticipate pentru că acestea, în opinia lor, sunt unica soluţie de depăşire a crizei.

În jurul clădirii Parlamentului s-a format un cordon impresionant de poliţişti, în condiţiile în care mii de angajaţi ai Ministerului de Interne au fost dislocaţi pentru a asigura ordinea.

Unul dintre liderii platformei DA, Vasile Năstase, a declarat că oamenii vor continua să protesteze, în mod paşnic, dar ferm. Potrivit lui, poporul Republicii Moldova intră în ultima fază de scoatere a statului din captivitate. Vasile Năstase a îndemnat toate partidele extraparlamentare, societatea civilă şi toţi cei care îşi doresc alegeri anticipate, să se alăture protestelor. „Ieri, la Chişinău nu a fost instaurat un guvern proeuropean. Ieri, la Chişinău a fost instaurată o huntă criminal”, a declarat Vasile Năstase.

În acelaşi timp, în faţa Parlamentului, s-au adunat simpatizanţii PSRM şi PPPN. Aceştia au adus cu ei coroane funerare, afirmând că „astăzi urmează să moară regimul oligarchic”. Liderul PPPN, Renato Usatîi, a îndemnat oamenii să protesteze paşnic, menţionând că violenţele nu vor ajuta la nimic. „Oamenii trebuie să vină din toate localităţile. La fel, toţi chişinăuienii trebuie să iasă în stradă astfel încât guvernanţii să nu poată ieşi până la magazin după pâine”, a declarat Renato Usatîi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net