Noi focare de coronavirus în spitale! Mai multe cadre medicale și pacienți, depistați pozitiv

Ultima actualizare:

    Inumitatea la coronavirusuri ar dispărea după șase lunifoto: Getty
Inumitatea la coronavirusuri ar dispărea după șase lunifoto: Getty

Pe zi ce trece, apar tot mai multe insituții spitalicești unde sunt descoperite noi focare de coronavirus. Spitalul de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin și secția de chirurgie plastică din Spitalul Județean Slatina, puse pe lista „neagră”.

La secţia de Neurologie a Spitalului de Urgenţă Drobeta Turnu Severin au fost confirmate 12 persoane cu coronavirus. Este vorba despre 9 cadre medicale şi 3 pacienţi.O anchetă epidemiologică a DSP Mehedinţi a scos la iveală 12 cazuri de coronavirus la Spitalul de Urgenţă Drobeta Turnu Severin. Din totalul de 12 cazuri, 9 sunt cadre medico-sanitare – 1 medic, 5 asistenţi medicali şi 3 infirmiere – şi 3 pacienţi internaţi în secţia Neurologie, în perioada 17 mai – 6 iunie, a relatat Mediafax.

Persoanele cu rezultat pozitiv au fost internate în spitalul Covid – secţia Boli Infecţioase SJU Drobeta Turnu Severin (10 persoane, din care 1 caz pe secţia ATI – pentru afecţiunea neurologică) şi în spitalul suport Covid – Orşova (2 persoane). Contacţii acestora sunt în izolare la domiciliu.

De asemenea, este focar de coronavirus și în secția de Chirurgie plastică de la Spitalul Județean de Urgență din Slatina. Patru pacienți au fost confirmați pozitiv și nu se mai fac internări. 

SJU Slatina a testat toţi pacienţii internaţi la secţia de chirurgie plastică, iar rezultatele analizelor au indicat un total de patru cazuri de infectare cu noul coronavirus. Prima persoană infectată depistată a fost un bărbat în vârstă de 63 de ani, după care au mai fost descoperite încă trei pacienți declarați pozitiv. 

„În data de 07.06.2020, toţi pacienţii internaţi în cadrul secţiei, asimptomatici, în număr de 12 (chiar dacă pacientul a avut contact direct doar cu trei persoane) au fost testaţi COVID-19. Din totalul probelor recoltate, nouă rezultate au fost negative, iar trei pozitive.

Întrucât doi dintre pacienţi nu mai necesitau îngrijire de specialitate în cadrul secţiei Chirurgie Plastică, au fost mutaţi în corpul SJU Slatina dedicat tratării patologiei COVID-19, iar cel de-al treilea pacient va fi transferat la o unitate spitalicească - suport COVID-19”, potrivit Agrepres. Personalul secţiei este asimptomatic şi va fi testat pentru COVID-19 în zilele următoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net