Nicolae Păun, despre comunitatea romilor: ”Ciorile astea nesimțite”

Ultima actualizare:

    Deputații Nicolae Păun și Măsălin Voicu, acuzați de procurorii DNA de trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri, spălare de banifoto: Mediafax
Deputații Nicolae Păun și Măsălin Voicu, acuzați de procurorii DNA de trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri, spălare de banifoto: Mediafax

Detalii inedite ies la iveală în dosarul în care sunt cercetaţi parlamentarii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Se pare că deputatul Nicolae Păun are un limbaj ”colorat” nu doar cu referire la procurorii care instrumentează cazul. Stenogramele depuse la dosar arată că Păun îi numea pe cei pe care îi reprezenta în Parlamentul României ”ciori nesimțite”.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, luni, 15 februarie, favorabil solicitarea DNA de reţinere şi arestare a deputatului Nicolae Păun, acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri şi spălare de bani în acelaşi dosar în care este cercetat şi Mădălin Voicu, anunță Adevărul.Potrivit surselor citate, procurorii DNA arată că este extrem de relevant modul în Nicolae Păun își arăta disprețul față de comunitatea pe care o reprezintă în Parlamentul României. “Ciorile astea nesimţite, nu ai văzut aşa ceva! Zici că să stai şi să le faci bine, şi să alergi să le faci bine, să le fie bine, şi uite…”, “Nenorociţii naibii”.

DNA a cerut încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, pentru trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri, spălare de bani. Deputatul Nicolae Păun, care este şi preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa este acuzat de "folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată".

Mădălin Voicu, ”stimulat” ca să intervină pe lângă funcționari și demnitari

Conform DNA, dosarul vizează nereguli în derularea proiectului "Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi", cu finanţare din fonduri europene, care s-a derulat în perioada 2010-2013."În perioada 2011-2015, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, Păun Nicolae a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 217.300 lei, deputatului Mădălin Voicu şi a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fără nicio contraprestaţie), în cadrul unuia din proiectele derulate de Asociaţia Partida Romilor", spune DNA.

Procurorii DNA susţin că "aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcţionari şi demnitari, intervenţii concretizate în contextul validării proiectelor cu finanţare europeană, în contextul promovării unui proiect de lege privind amnistia contribuţiei de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice şi în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa". 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net