Nepotul lui Traian Băsescu, condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influență

Ultima actualizare:

    Dragoș BăsescuFoto Adevărul
Dragoș BăsescuFoto Adevărul

Dragoș Băsescu a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influență de către magistrații Curții de Apel București. Decizia este definitivă, și deși inițial el primise doar doi ani și șase luni de inchisoare, această perioadă a fost majorată cu încă șase luni, urmând să petreacă trei ani după gratii.

La finalul lunii octombrie 2015, Dragoș Băsescu, nepotul fostului președinte al României, Traian Băsescu, a fost acuzat că a cerut un milion de euro de la un afacerist, promițând ca va încerca să-i rezolve cazul de la DIICOT. Dragoș Băsescu a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență luni, 5 februarie 2018.

În anul 2014, potrivit rechizitorului, Ciprian Nistor și Dragoș Băsescu i-au cerut unui om de afaceri suma de 500.000 de euro în același scop pentru o metodă de respingere a arestării, într-o contestație realizată de către DIICOT. Dragoș Băsescu a mai cerut apoi 500.000 pentru o soluție în această privință, cât și pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunțătorului, și anume, însuși omul de afaceri căruia i-a fost cerută suma respectivă, potrivit Mediafax.ro.

"În sprijinul acestor pretenţii, inculpatul Băsescu Dragoş a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă organele judiciare respective şi chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus. Deoarece denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen, inculpatul Dragoş Băsescu i-a propus acestuia ca soluţie încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eşalonat, pe o perioadă de până la doi ani, în funcţie de evoluţia dosarului", se arăta în rechizitoriu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net