Ne îmbolnăviţi copiii cu neglijenţa voastră!

Ultima actualizare:

    43 de elevi au ajuns la  spital, de vineri până ieri,  după ce au consumat  produse stricate,  date de şcoală
43 de elevi au ajuns la spital, de vineri până ieri, după ce au consumat produse stricate, date de şcoală

Le-au dat să bea lapte stricat şi să mănânce pulpe de pui alterate, la şcoală! Inconştienţă şi neglijenţă în două unităţi de învăţământ din Galaţi, respectiv Argeş. Şi asta, în plin scandal al infectărilor cu E. coli la bebeluşi.

În doar trei zile, adică de vineri până ieri inclusiv, 43 de copii au fost băgaţi în spital de neglijenţa şi nepăsarea unor oameni care lucrează în sistemul de învăţământ sau colaborează cu acesta. Vineri după-amiază, 17 elevi de la  şcoala din localitatea gălăţeană Pechea au ajuns la spital cu ambulanţele. Copiilor li s-a făcut rău după ce au băut laptele primit la şcoală.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, deşi laptele era în termenul de valabilitate, avea „modificări organoleptice”. Potrivit news.ro, laptele ar proveni de la SC Fabrica de Lapte Braşov SA - Olympus Dairy, iar de distribuţie s-a ocupat SC Mazepa Holding SRL din Galaţi. În urma unui control al OPC Braşov la fabrica Olympus, nu s-au găsit nereguli, inspectorii aşteaptă însă rezultatele analizelor de laborator. 

«Mâncarea se găteşte într-un chioşc»

Alin Vlad
Alin Vlad

Sâmbătă noapte, în Piteşti, judeţul Argeş, la Spitalul de Pediatrie, au început să fie aduşi de părinţi elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 16 „I.L. Caragiale”, cu simptome de toxiinfecţie alimentară (greaţă, vărsături, febră, dureri de picioare). Până ieri după-masă, 26 de copii, cu vârste între 8 şi 11 ani, fuseseră internaţi. Cauza îmbolnăvirii lor: pulpele de pui servite la after-school-ul şcolii, joi la prânz.

„Din afirmaţiile copiilor internaţi, pulpele prezentau semne de alterare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Directorul şcolii, Alin Vlad,  a declarat pentru Mediafax, că şcoala are, din 2008, un contract cu o firmă privată care găteşte pentru elevi. „Mâncarea se găteşte într-un chioşc din curtea şcolii”, a spus directorul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net