N-au ajuns la mare, dar s-au bălăcit în Dunăre

Ultima actualizare:

    Alex, Ramona şi Dana s-au bucurat de prima baie pe anul acesta Fotografii: Dorin Constanda
Alex, Ramona şi Dana s-au bucurat de prima baie pe anul acesta Fotografii: Dorin Constanda

Soare, plajă cu nisip şi apă cât vezi cu ochii. Nu suntem la mare, ci la Dunăre. Mai exact, la o aruncătură de băţ de Capitală, unde luni (5 iunie) s-au strâns o mulţime de oameni dornici de primul bronz.

Au fost cinci zile de vacanţă, timp în care românii au avut ocazia să se distreze, dar şi să se relaxeze. Unii au plecat la munte, alţii la mare sau chiar pe însoritele plaje din Grecia, Portugalia, Spania, Italia şi Turcia. Cei care au rămas acasă au găsit alternative. În jurul Capitalei există fâşii întinse de nisip cu ape numai bune de bălăceală. La doar 50 km distanţă, în Giurgiu, plaja de la Gostinu, care se întinde pe o porţiune de un kilometru şi jumătate, a fost, ieri, plină. “Suntem din Bucureşti şi venim aici vara cam de două ori pe lună. Ne place tare mult”, spune Gabriel, care stă retras la umbra copacilor. 


    Plaja a fost ocupată atât de prosoape, cât şi de maşini
Plaja a fost ocupată atât de prosoape, cât şi de maşini

O gaşcă veselă face tumbe în Dunăre, aruncă cu apă, în timp ce câţiva pescari îşi lansează undiţele în larg. “Fiecare face ce vrea. E locul unde omul se simte liber. Sunt oameni veniţi cu cortul, au tras maşina până în buza apei şi nimeni nu le cere socoteală. Nu se plăteşte taxă. După bălăceală, facem un grătar în păduricea de la marginea plajei. Totul este perfect”, mărturiseşte Alex. 


    După o baie bună,  merge şi un grătar
După o baie bună, merge şi un grătar

Sunt şi fete frumoase venite să prindă puţină culoare de la soarele încă blând. Ieri au fost 26 de grade Celsius. Dar cum se ajunge la Gostinu? Dacă aveţi maşină, drumul este foarte simplu. Ieşiţi din Bucureşti pe DN 5, iar cu vreo 10 km înainte de Giurgiu faceţi stânga şi mergeţi spre comuna Oinacu, satul Gostinu. De aici ţineţi drumul drept încă 9 km. Orice localnic ştie să vă îndrume. Iar plaja liniştită chiar este de vizitat, mai ales că ştrandurile şi parcurile acvatice din Capitală se deschid în perioada 9-15 iunie. 

Valea Prahovei, un furnicar în minivacanţa de Rusalii


    Sute de oameni au stat la coadă la telecabina din Bușteni
Sute de oameni au stat la coadă la telecabina din Bușteni

A fost forfotă mare, în minivacanța de Rusalii, în stațiunile de pe Valea Prahovei. Peste 30.000 de persoane au ales să vină în Sinaia, Bușteni și Azuga şi nu au regretat nici o clipă că au ales această destinație. Vremea a fost bună, cu mult soare și aer curat din plin. Doar cozile formate pe la toate obiectivele le-au umbrit distracţia. La Telecabina din Bușteni, de exemplu, turiștii au așteptat și trei ore ca să poată urca pe Platoul Bucegilor, și asta încă de la primele ore ale dimineții. Sute de oameni au stat răbdători la coloana care s-a format de jur împrejurul stației.


    S-au relaxat la munte
S-au relaxat la munte

Ca să facă față numărului record de clienți, angajații Telecabinei au avut program de lucru prelungit. Babele, Sfinxul şi Castelul Cantacuzino din Bușteni au fost vizitate de mii de turiști. Dacă la începutul minivacanței traficul spre munte a fost aglomerat, cu coloane care s-au întins pe kilometri buni, duminică și luni, cozile s-au format pe sensul opus. (Laura Petrescu)


    S-au chinuit la întoarcere
S-au chinuit la întoarcere

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net