N-ai cauciucuri de iarnă? Scoţi din buzunar 1.000 de lei!

Ultima actualizare:

    Şoferul a semnat  procesul verbal  fără să mai  stea la discuţii
Şoferul a semnat procesul verbal fără să mai stea la discuţii

Suntem în a doua lună de iarnă şi încă mai sunt destui şoferi care nu şi-au pus pe maşini cauciucuri de iarnă. Şi asta nu ar însemna nimic dacă inconştienţii nu ar fi plecat la drum când şoseaua e plină de gheaţă şi zăpadă. Poliţiştii i-au tras pe dreapta.

Cu anvelope de vară, maşinile alunecau ieri la fel ca săniile, punându-i în pericol nu doar pe ei şi pe cei aflaţi înăuntru, dar şi pe ceilalţi participanţi la trafic. Pentru ca să prevină accidentele în lanţ, poliţiştii au ieşit la vânătoare de şoferi neglijenţi. Şi au găsit destui. Doar pe strada Nicolae Grigorescu, din Capitală, între Gura Diham şi Titan, au trecut într-o oră şapte şoferi inconştienţi. Au fost traşi pe dreapta şi au încercat să găsească diverse scuze. Fie că nu au avut bani să-şi cumpere cauciucuri, că iarna i-a luat prin surprindere sau că au fost nevoiţi să plece urgent cu maşina de acasă. Poliţiştii nu s-au uitat în gura lor şi i-au amendat pe loc.

“Punctele de amendă sunt între 9 şi 20, iar sancţiunea contravenţională este între 945 lei şi 2.100 lei. Şoferilor li s-a acordat cea mai mică amendă şi li s-au reţinut certificatele de înmatriculare fără să mai aibă drept de circulaţie”, ne-a declarat Laura Snae, purtător de cuvânt la Brigada Rutieră. Alţi doi şoferi au fost amendaţi cu sume cuprinse între 210 lei şi 315 lei pentru că aveau numerele de înmatriculare pline de zăpadă.

Chiar dacă sunteţi echipaţi corespunzător şi plecaţi la drum în condiţii de iarnă, ţineţi cont de sfaturile poliţiştilor:

  • reduceţi viteza în zonele pavate cu piatră cubică şi în apropierea trecerilor de pietoni; 
  • asiguraţi-vă că ştergătoarele şi sistemul de dezaburire funcţionează; 
  • nu frânaţi şi nu viraţi brusc; 
  • folosiţi frâna de motor; 
  • utilizaţi sistemul de iluminare-semnalizare pentru a fi văzuţi în trafic; 
  • păstraţi o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în siguranţă; 
  • circulaţi cu 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora.  

Tir-ul a blocat  prima bandă de  circulație, timp  de trei ore
Tir-ul a blocat prima bandă de circulație, timp de trei ore

În sudul ţării, primăvara vine din februarie

Meteorologii estimează pentru următoarele trei luni o vreme normală cu temperaturi ce se vor încadra în normele multianuale.

În ianuarie. Temperatura va avea valori apropiate de mediile climatologice în centrul, nordul și local în vestul țării, iar în rest acestea vor fi peste norme. În Transilvania vor fi între minus 7 și 1 grad Celsius, în Moldova între minus 6 și minus 1 grad Celsius și în Oltenia între minus 3 și 0 grade Celsius. Azi și mâine vor fi precipitații mixte în toată țara, iar de vineri iese soarele, mai puțin în centrul țării, unde va ninge. Temperatura maximă pe timp de zi va crește și va ajunge în estul țării la 8 grade Celsius și 7 grade în Capitală. 

În februarie. Temperatura medie se va situa în limite apropiate de mediile climatologice (minus 1 grad Celsius), cu excepția sud-estului, unde valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale. Cele mai scăzute se vor înregistra în zona Transilvaniei și Moldovei, între minus 5 și 0 grade Celsius, iar cele mai ridicate în Banat și Dobrogea, între 0 și 2 grade Celsius. Precipitațiile vor fi multe în Maramureș, Oltenia, Banat și mai puține în estul, sud-estul țării.

În martiE. Potrivit ANM, va fi mai cald decât în mod normal în sudul, sud-estul și local vestul țării. Vorbim despre temperaturi cuprinse între 0 și 7 grade Celsius.

Frânele tir-ului au înghețat pe DN 1 


    Tir-ul a blocat  prima bandă de  circulație, timp  de trei ore
Tir-ul a blocat prima bandă de circulație, timp de trei ore

Incident, marți dimineaţă, în Prahova, la ieşirea din localitatea Bărcăneşti. Un tir nu a mai putut înainta şi a blocat o bandă de pe sensul spre Braşov. Totul s-a întâmplat pe Centura de Vest a Ploieştiului. Şoferul a observat că nu mai poate înainta, după ce frânele i-au îngheţat pur şi simplu. Cum nu a mai putut face nici o manevră, bărbatul a rămas cu vehiculul pe prima bandă de pe DN 1. În zadar s-au chinuit cei de la Drumuri Naționale să-l tracteze, astfel încât, în cele din urmă, șoferul a chemat în ajutor un mecanic. Şoferul mai avea puţin până la destinaţie. Transporta produse alimentare la un magazin din Ploieşti. După mai bine de trei ore, tir-ul a fost pornit din nou. Până să fie reparat, traficul pe Centura de Vest a Ploieștiului s-a desfășurat cu dificultate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net