A murit Augustin Buzura. Celebrul scriitor s-a stins din viață la 78 de ani

Ultima actualizare:

    Augustin Buzură a murit la vârsta de 78 de ani
Augustin Buzură a murit la vârsta de 78 de ani

Augustin Buzura a murit luni, 10 iulie, la vârsta de 78 de ani. Celebrul scriitor a scris nuvele, romane, eseuri, interviuri, note în reviste de literatură și cultură din țară și străinătate, dar și scenarii de film.

Doliu în lumea academică. Scriitorul Augustin Buzura s-a stins din viață, lăsând în urma sa moștenire mai multe creații. Psihiatru, prozator și eseist, acesta a fost membru al Academiei Române din 1992.

Marele scriitor a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj, dar a renunțat la profesia de medic psihiatru pentru a se dedica literaturii, însă modelele psihiatrice de investigare a conștiinței umane se regăsesc în romanele sale.

A debutat cu volumul de nuvele ”Capul Bunei Speranțe” în 1963. După încă o culegere de povestiri și nuvele (”De ce zboara vulturul?”, 1966) se dedică in exclusivitate romanului, dobândind o rapidă și largă cunoaștere din partea criticii și a publicului. A condus Fundația Culturală Română din 1990 iar în perioada 2003 - 2004 Institutul Cultural Român.

A publicat numeroase volume, printre care: "Absenţii", "Drumul cenuşii" şi "Refugii". Mai multe producții cinematografice și de televiziune au fost realizate pe scenariile sale. Printre acestea: "Orgolii", "Pădureanca", "Undeva în Est". 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net