Motivul penibil pentru care RADET nu dă drumul la căldură

Ultima actualizare:

    Bucureștenii fac frigul în case Foto: Click!
Bucureștenii fac frigul în case Foto: Click!

Bucureștenii tremură de frig în casă. RADET nu a dat drumul la căldură și, colac peste pupăză, nici apa caldă nu are temperature potrivită. Motivele invocate sunt cu adevărat penibile.

UPDATE, ORA 13.30

RADET a anunțat că în urma cererilor venite din partea bucureștenilor, în această seară, de la ora 22.00, vor începe probele la cald în toate blocurile și instituțiile publice. În plus, primarul Gabriela Firea a declarat astăzi că temperatura trebuie să fie sub 10 grade permanent, timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00-6.00.

În noaptea de duminică spre luni și în cea de luni spre marți, temperaturile au coborât în Capitală până la 2 grade Celsius. Iarnă în toată regula!

Cu toate acestea caloriferele sunt gheață. RADET nu a dat drumul la căldură, deși s-au îndeplinit condițiile termice, iar oamenii, care depind de sistemul centralizat de căldură, sunt disperați că tremură în case.

”Nu știu de ce nu interesează pe nimeni acest aspect. Trebuie să țin în priză mereu radiatoare că mor de frig în casă” sau ”caut disperat de căteva zile peste tot să aflu când dă RADET drumul la caldură însă nu găsesc nici un răspuns. Singurele știri sunt legate de avarii sau de obligativitatea să stai la ei, însă nu asta mă încălzește. Conform legii sau a regulei, s-a îndeplinit condiția celor trei nopți consecutive sub 10 grade”, se plâng doi bucureșteni pe forumul softpedia.ro, în timp ce un altul care locuiește în sectorul 4 face haz de necaz și spune că la el ”apa e fierbinte ca gheața”.

Și în sectorul 6 întâlnim aceeași poveste. Locuitori ai Capitalei care se spală cu apă călâie, deși o plătesc ca apă numai bună de îmbăiat.

E prea cald afară

În timp ce reprezentanții Primăriei Generale arată cu degetul spre RADET, instituția cu pricina vine cu motivații stupide. Și anume că ieri seară, la ora 22.00, la stația Băneasa erau 4,3 grade Celsius, dar la Filaret 9,4 grade. Deci prea cald. În plus, peste zi termometrele depășesc 20 de grade.

Aflăm și de ce ne nu avem apă caldă. ”În sectorul 6 au căzut 10-12 puncte termice și nu s-a dat apă la temperatura optimă, în jurul orei 20.00 când consumul este maxim”, ne-au precizat spurse din cadrul RADET.

Oficial, Regia nu a comunicat nimic, deși situația este problematică de trei săptămâni. 

Locatarii trebuie să fie de acord

Evident, că există și persoane care nu vor să plătească încă de pe acum întreținerea ca într-o lună plină de iarnă, astfel că asociațiile de proprietarii sunt obligate să meargă prin bloc și să facă un sondaj.

Potrivit legii, majoritatea locatarilor trebuie să fie de acord, adică 51% dintre cei prezenți. Altfel, chiar dacă  RADET pornește căldura, administratorul va ține vana blocului închisă.

Singurii care fac ce vor în casa lor sunt bucureștenii care s-au debranșat de la sistemul public și au în apartamente centrală termică. 

Cât costă gigacaloria în marile orașe

Preţul gigacaloriei facturat la populaţia din marile oraşe reşedinţă de judeţ depăşeşte 200 de lei, maximul la nivel naţional fiind întâlnit în Constanţa, reiese din datele centralizate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.

  • La Constanţa, regia locală de distribuţie a energiei termice (RADET) a facturat pentru populaţie un preţ al gigacaloriei de 411,8 lei.
  • Sfântu Gheorghe este a doua în topul tarifelor, preţul facturat pentru populaţie de către Urban-Locato fiind de 298,4 lei/Gcal.

Urmează Miercurea Ciuc cu 275 de lei/Gcal facturat pentru populaţie de către Goscom SA.

  • Topul tarifelor pentru energia termică facturată populaţiei este continuat de Arad (266,5 lei/Gcal, furnizor CET Hidrocarburi SA), Sibiu (265,3 lei/Gcal, Urbana SA), Iaşi (256,4 lei/Gcal, Veolia Energie), Focşani (255 de lei/Gcal, Enet SA), Timişoara (244 de lei/Gcal, Colterm), Oradea (240 de lei/Gcal, Termoficare Oradea SA), Râmnicu Vâlcea (228,4 lei/Gcal, CET Govora) şi Ploieşti (224,3 lei/Gcal, Veolia Energie).

Bucureștiul stă cel mai bine. Prețul gigacaloriei este de 163,03 lei, diferența până la tariful de referință de 431,1 lei fiind subvenționat de Primăria Capitalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
zapada transfagarasan jpg
ploaie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net