Cum va fi vremea în următoarele trei luni! Meteorologii nu au deloc vești bune

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Parcă nu sunt Sărbători adevărate fără zăpadă! Meteorologii britanici spun că în această iarnă, în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, va fi mai cald decât ar fi normal, iar precipitaţiile vor fi slabe. Deci, zăpadă puţină.

Să ningă, să ne dăm cu sania, cu patinele, cu schiurile, să ieşim la o bulgăreală! Aşa am vrea să arate Sărbătorile de iarnă. Însă meteorologii britanici de la Centrul European de Prognoză, din Anglia, spun că în Bărăgan, Dobrogea, Lunca Dunării şi în Moldova precipitaţiile vor fi puţine în următoarele trei luni, iar temperaturile vor fi pozitive, în medie mai mari decât ar fi firesc pentru perioada de iarnă.DECEMBRIE. Temperaturile vor fi pozitive în majoritatea zilelor în Banat, Lunca Dunării, sudul Olteniei, Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea şi la malul mării. În schimb, valori negative în timpul zilei vor fi în zona montană. Precipitaţii bogate, 60-80 l/mp, vor fi în Mehedinţi, Apuseni, Maramureş.

IANUARIE. Situaţia se repetă şi în această lună: mai cald şi precipitaţii puţine în sudul ţării, mai frig şi ninsori în cantităţi mai importante la munte, în centrul şi vestul ţării. Cele mai mici cantităţi de precipitaţii, 20 -40 l/mp, sunt prognozate în Moldova şi Bărăgan, inclusiv în Capitală şi în Ilfov.

FEBRUARIE. Se estimează că temperaturile vor fi mai ridicate decât normele meteo în tot sudul ţării, în Banat şi în Dobrogea, în medie, 0 - 2 grade. Specialiştii estimează că precipitaţiile vor fi modeste, 20-40 l/mp, în sudul Olteniei, Muntenia, Dobrogea, estul Transilvaniei şi Moldova. Prognoza indică precipitaţii în exces doar în nordul Maramureşului, iar în restul teritoriului - în limite normale.În schimb, meteorologii români spun că iarna nu va fi chiar atât de blândă. Vor exista şi episoade cu ninsori abundente, viscole şi ger, chiar şi valori nocturne de minus 20  grade în zonele mai joase. ”Nu va fi acea iarnă blândă care era aşteptată”, a declarat directorul executiv ANM, Florinela Georgescu, la Forumul Energetic.  Aceasta a precizat că va fi cel puţin un episod de viscol în fiecare lună de iarnă. Şi directorul ANM Ion Sandu a declarat că vor fi condiţii pentru instalarea iernii în România după data de 23 noiembrie, în special în jumătatea de nord a ţării şi în zonele de munte, scrie stirileprotv.ro.

Anul viitor va fi şi mai călduros

simeon stalpnicul png

Motive de îngrijorare şi pentru 2017! După ce 2016 a fost declarat cel mai fierbinte an din istorie din 1950 şi până în prezent, urmează un an şi mai şi, susţin meteorologii NASA. „Tendinţa de încălzire a început în 2015 şi pare a se menţine constantă, cu o creştere medie de 1,3 grade Celsius pe an. 2017 va aduce temperaturi ridicate, cu un grad peste media globală a anului 2016, înregistrându-se în luni de vară maxime istorice”, a declarat directorul Institutului Goddard.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net