Momenul șocant în care pilotul de raliuri Alex Filip, aflat pe bicicletă, e lovit intenționat de o mașină

Ultima actualizare:

    Momentul în care biciclistul Alex Filip este prins între două mașini
Momentul în care biciclistul Alex Filip este prins între două mașini

Pilotul de raliuri Alex Filip a trăit o experiență traumatizantă marți, în Corbeanca, în timp ce mergea pe bicicletă. Un șofer inconștient l-a șicanat și apoi l-a lovit intenționat cu mașina. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă și făcut public azi.

Alex Filip a fost lovit intenționat de o mașină în timp ce se afla pe bicicletă

„De ani buni încerc cu toată forța să promovez condusul responsabil, defensiv, civilizat, calm, cu maniere. Cu toate astea, iată c-a venit și rândul meu să mă tăvălească un șofer care n-are ce căuta pe drumul public. Zic asta pentru că a lovi un biciclist in mod voit denota lipsă de discernamânt. Ieri (n.r. marți) am iesit cu bicicleta la antrenamentul de seară și aveam în plan bucla mea clasica de 75km. Din păcate am parcurs doar vreo 5 km pentru că șoferul unei mașini a decis la un moment dat să mă tot șicaneze, totul, pe scurt, terminându-se cu faptul c-a frânat brusc și a virat spre mine cu intenția clară de a mă lovi. Ceea ce s-a și întamplat, mașina lui m-a proiectat intr-o alta parcată și apoi alte câteva tumbe până intr-un cap de pod. Episodul a avut loc aproape de casă, la mine-n comuna Corbeanca. A sosit Poliția, SMURD-urdul, am fost la spitalul Elias unde am poposit vreo 4h. În urma CT-ului și a radiografiilor a rezultat că pot pleca acasă. Însa leziunile, echipamentul distrus, bicicleta avariată, dar, mai ales, ceea ce se putea întâmpla mă face să-mi crească pulsul și acum”, a povestit Alex Filip pe pagina sa de socializare, în dreptul unor fotografii cu el pe patul de spital, rănit și cu un ochi vânăt.

Alex Filip a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la spitalul Elias
Alex Filip a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la spitalul Elias

„Am trecut prin clipe de spaimă”

Recunoaște că a trecut prin clipe de spaimă în cele câteva secunde în care a realizat că va fi făcut terci între două mașini, dar și când s-a ridicat de jos, fără să poată vedea nimic cu ochiul drept. „Și toate astea amplificate de responsabilitatea creșterii unui copil de aproape 10 ani”, spune el, promițând că că șoferul care l-a lovit intenționat se va alege cu dosar penal.

„Mulțumesc fiecăruia-n parte pentru mesaje și reacții și am să vă țin la curent cu desfașurarea anchetei și a procesului. Nu, nu-l las! Un astfel de om poate accidenta pe oricine, fără să se gândească vreo secundă la consecințe. Și, din păcate, nu este singurul pe șoselele noastre... Nu cred că razboindu-ne, șoferi cu bicicliști, pietoni cu șoferi sau șoferi cu motocicliști vom ajunge vreodată la un ‘acord’. Știu șoferi responsabili (mulți au parcurs cu mine cursul de defensive driving), văd motocicliști cu creier sub cască, așa cum vad și bicicliști care înțeleg să respecte regulile de circulație și dacă dau la pedale, nu rezultă că au imunitate la Codul Rutier. Dar, DA, exista și multe uscături și cred cu tărie că tot prin solidaritate putem, ușor-ușor, să-i mai cizelăm puțin. Așa că voi continua campania de responsabilizare pe un ton decent și voi prezenta diferite situații de trafic. Zi faină și, te rog, condu defensiv! Pe fiecare ne așteaptă cineva acasă”, a mai scris Alex Filip azi pe Facebook.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
autobuz stb 336 foto shutterstock
ASPA Arena 26 0 jpg
Kate Middleton jpg
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
galionul San Jose, captură video
strada italia foto pixabay
mici jpg
Fabrica auto FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net