Moise Guran și motivele pentru care renunță la "Biziday"

Ultima actualizare:

    Moise Guran a renunțat la emisiunea BizidayFoto: captură Digi24
Moise Guran a renunțat la emisiunea BizidayFoto: captură Digi24

Moise Guran (41 de ani) a anunțat că renunță la "Biziday", emisiunea pe care încă o mai prezintă la DIGI24 doar până joi, 23 iunie. Show-ul televizat a avut o viață lungă de 11 ani, deși de-a lungul timpului a avut diverse denumiri.

Moise și-a explicat decizia marți seară (21 iunie), la emisiunea moderată de Cosmin Prelipceanu la DIGI24, "Jurnalul de seară". Jurnalistul cu 17 ani de experiență a afirmat că decizia lui a fost îndelung calculată și că a venit în urma unei introspecții de luni întregi. Încă din ianuarie, conducerea postului și colegii știau de hotărârea sa.

Lipsa de timp, schimbarea atenției publicului de la televizor spre dispozitivele mobile, dar și dorința de a-și folosi influența într-un alt scop l-au determinat pe Guran să schimbe ceva.

"Lumea a înțeles că plec la DIGI24. Este fals, voi continua la DIGI24. Voi apărea aici în fiecare luni, la «Jurnalul de seară», din septembrie, ca invitat. Trebuie să fac altceva pentru o perioadă. Nu îmi mai ajungea timpul pentru toate. Mi-am făcut calcule și am decis că trebuie să renunț la ceva. Am 17 ani de televiziune, nu a fost o decizie ușoară. Eu nu plec de la DIGI24, ci doar de la «Biziday». Îmi cer scuze de la oamenii care sunt dezamăgiți că din 23 iunie nu va mai exista emisiunea", a spus Moise Guran.

"Scopul meu este să schimb ceva în țara asta"

Jurnalistul care nu s-a dat deoparte de la dezbateri grele de-a lungul carierei consideră că televiziunea nu mai este spațiul propice pentru ca el să-și transmită ideile, tocmai din cauză că telefonul mobil a devenit mediul cel mai folosit de oameni, iar ideile sale nu pot ajunge la public atât de repede precum și-ar dori.

"A trebuit să iau o decizie când mi-am dat seama că nu putem schimba țara doar vorbind la televizor. Vreau să lucrez pe plan civic mai mult decât am făcut-o până acum. Mă gândesc chiar să scriu niște programe de guvernare pentru oricine vrea să le ia. Nu intru în politică.

Scopul meu e să schimb ceva în țara asta. Și nu pot să fac asta doar la televizor, având în vedere că tot mai puțini oameni se uită la televizor. Lucrez în televiziune din 1999 și fac această emisiune din 2005, sub diferite nume. E o onoare să închei emisiunea «Biziday» la DIGI24. Are audiență bună, cifre demografice bune. Problema este că cei mai mulți sunt pe telefon. Telefonia mobilă și internetul au dus la schimbarea paradigmei din societate. Simt că este mai important să mă adresez celor care au nevoie de informații în timp real", a mai adăugat Moise Guran.

Inițial, când era la Antena 3, emisiunea se numea „BizBazar”. În octombrie 2010, Moise Guran a trecut cu programul la TVR, cu numele „Ora de business”. Postul public a difuzat emisiunea la început pe TVR 2 după care, în urma audiențelor bune pe care le obținea, programul s-a mutat pe principalul canal public, TVR 1. Mutarea programului de pe TVR 2 pe TVR 1 a venit și cu un nou nume, „Biziday”. Din toamna anului 2015, emisiunea este realizată la Digi24.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net