Modificări în programul funeraliilor Regelui Mihai! Casa Regală respectă până la urmă tradiţia

Ultima actualizare:

    Trupul neînsufleţit al regelui Mihai va fi adus în ţară săptămâna viitoare (13 decembrie)Foto: arhivă personală
Trupul neînsufleţit al regelui Mihai va fi adus în ţară săptămâna viitoare (13 decembrie)Foto: arhivă personală

Schimbări de ultimă oră la Casa Regală, unde se pun la punct ultimele detalii legate de înmormântarea Regelui Mihai. Până acum, sicriul Majestăţii Sale nu era adus cu trenul regal la Curtea de Argeş şi nici nu se trăgeau focuri de tun. Sâmbătă, însă, tocmai aceste două apecte importante au fost reglementate, astfel că acum ase respectă tradiţia.

Casa Regală a României a venit cu noi precizări ce au în vedere programul înmormântării Regelui Mihai I. Reprezentanții Casei Regală au anunțat printr-un comuniocat de presă modificări importante cu care vor reuşi să nu mai trezească alte comentarii. Astfel s-a decis ca sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului suveran să fie transportat spre locul de înmormântare, ca și în cazul ceremoniilor funerare ale celorlalți foști monarhi, urmașii Regelui Mihai, cu trenul regal. 

”În ziua de sâmbătă, 16 decembrie 2017, după scurta ceremonie religioasă și militară din Piaţa Palatului Regal, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi urcat pe un afet de tun şi va parcurge traseul până la Catedrala Patriarhală. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operațional. De asemenea, după slujba de înmormântare de la Catedrala Patriarhală, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi urcat într-o maşină mortuară, iar cortegiul funebru se va deplasa spre Gara Regală Băneasa. Sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte va fi transportat, apoi, de la Bucureşti la Curtea de Argeş cu Trenul Regal”, se arată în informarea transmisă Casa Regală. 

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi adus în țară la 13 decembrie, când va fi depus pentru câteva ore la Castelul Peleș, în Sinaia, urmând ca pe seară, sicriul Maiestății Sale să fie dus în Sala Tronului de la Palatul Regal din București. Regele Mihai va fi înmormântat în Noua Catedrală a mănăstirii Curtea de Argeș, alături de înaintașii săi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net