Minus 9 grade au indicat termometrele la Miercurea Ciuc

Ultima actualizare:

    Cea mai scăzută temperatură din acest sezon s-a înregistrat la Miercurea Ciucfoto: arhiva personală
Cea mai scăzută temperatură din acest sezon s-a înregistrat la Miercurea Ciucfoto: arhiva personală

În Harghita s-a înregistrat, sâmbătă dimineață, cea mai scăzută temperatură din sezon. Termometrele au arătat minus 9,2 grade. Meteorologii spun că această valoare s-a înregistrat în jurul orei 8.00 la staţia meteo din Miercurea Ciuc.

Sâmbătă dimineață, în mai multe localități din județul Harghita, temperaturile au fost apropiate de limita gerulului. Astfel, termometrele au coborât până la minus 9 grade Celsius în municipiul Topliţa, minus 8 grade Celsius la Joseni şi minus 6,4 grade Celsius pe Vârful Bucin, cea mai ridicată temperatură din judeţ, de minus 4,3 grade Celsius, fiind măsurată la Odorheiu Secuiesc, potrivit News.ro.

Potrivit meteorologului de serviciu, ziua de 5 noiembrie a debutat cu temperaturi sub limita îngheţului în întreaga zonă joasă a Transilvaniei. În judeţul Covasna, au fost minus 7 grade Celsius, sâmbătă, la Întorsura Buzăului, iar cel mai cald a fost la Târgu Secuiesc, unde s-au înregistrat minus 4,9 grade Celsius, la Târgu Secuiesc. În judeţul Braşov minimele dimineţii s-au situat între 6,8 grade Celsius în municipiul Braşov şi minus 5,4 grade Celsius, la Făgăraş.

În judeţul Alba, temperaturile minime ale dimineţii de sâmbătă au fost cuprinse între minus 6,7 grade Celsius la Câmpeni şi minus 4,2 grade Celsius la Alba Iulia, în judeţul Sibiu au fost minus 5,4 grade Celsius la Sibiu, iar cea mai ridicată valoare termică minimă a fost de minus 0,3 grade Celsius la Boiţa, iar în judeţul Mureş cea mai scăzută temperatură, de minus 5,3 grade Celsius, s-a înregistrat la Târgu Mureş şi cea mai ridicată, de minus 2,1 grade, la Târnăveni-Bobohalma.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), temperatura de minus 9,2 grade Celsius, măsurată la Miercurea Ciuc, a fost cea mai scăzută din ţară înregistrată în zonele locuite în acest sezon.

image
image
image
image
image
image
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net