Ministrul Muncii a demisionat. ”A reușit să nemulțumească pe toată lumea”

Ultima actualizare:

    Ministrul Ana Costea a demisonat joi, 14 aprilie
Ministrul Ana Costea a demisonat joi, 14 aprilie

Ministrul Muncii Ana Costea a pus în practică avertismentul pe care l-a făcut încă de luni, 11 aprilie, după scandalul ordonanţei privind salariile bugetarilor. Ministrul le spusese reprezentanților sindicatelor că dacă ordonanța va trece, își va depune demisia.

Ministrul Muncii Ana Costea a demisionat joi, 14 aprilie. Decizia a fost salutată de Vasile Blaga, copreședintele Partidului Național Liberal, care a spus chiar că ar mai fi nevoie de câteva schimbări în actualul guvern condus de Dacian Cioloș. ”A reușit să nemulțumească pe toată lumea”, a declarat Vasile Blaga.

„Am acceptat astăzi demisia doamnei Ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost înaintată în cursul acestei zile. În perioada imediat următoare voi înainta domnului Președinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcția de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice”, arată Dacian Cioloș în comunicatul de presă emis de Guvern, citat de Digi24.

Ana Costea a ameninţat cu demisia luni, 11 aprilie, în cazul în care Executivul nu renunţa la ordonanța privind salariile bugetarilor. Ordonanţa a stârnit controverse pentru că prevedea salarii mai mari pentru parlamentari şi mai mici pentru unii profesori şi medici cu vechime. Astfel, în timp ce un profesor aproape de finalul carierei ar fi pierdut aproape 30 la sută la salariu, parlamentarii câştigau cu 40 la sută mai mult.

Proiectul de Ordonanță de Urgență privind noua grilă de salarizare a bugetarilor a fost până la urmă respins.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
constantin si elena sfinti png
bullying 679274 1920 jpeg
caine jpg
4 baza Sinaia jpg
Tudor Arghezi
image
actualitate.net
image
actualitate.net