Ministrul Agriculturii își depune demisia. De ce nu mai vrea să colaboreze cu premierul Cîțu

Ultima actualizare:

    Adrian Oros anunță că își va depune demisia din funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Ruralefoto: Inquam Photos
Adrian Oros anunță că își va depune demisia din funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Ruralefoto: Inquam Photos

Ministrul Agriculturii Adrian Oros, susţinător al lui Ludovic Orban, anunţă că marţi îşi va depune demisia din funcţie, afirmând că ”pentru premierul Florin Câţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”.

Adrian Oros invocă bugetul redus al ministerului, dar şi faptul că în PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură, deşi draftul iniţial conţinea un proiect referitor la irigaţii şi desecare.

Proiectele de irigaţii cuprinse iniţial în PNRR au fost calificate de vicepremierul Dan Barna, după o primă evaluare a CE, ca fiind ”uzate moral”, nemaifiind de actualitate în niciun stat european. Aceleaşi proiecte au provocat şi ironii din partea PSD, care a afirmat că ”domnul ministru al Agriculturii s-a dus cu planurile de irigaţii de pe timpul lui Ceauşescu”.

”Azi îmi voi depune demisia din funcţia de Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale! Pentru Premierul Florin Câţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”, a scris Oros pe Facebook.

Nemulțumirile ministrului Agriculturii

Ministrul prezintă şi argumentele în favoarea afirmaţiei privind lipsa de interes a lui Cîţu pentru domeniul agriculturii:

”Multumesc tuturor celor cu care în această perioadă am colaborat, atât la elaborarea Programului de tranziţie, la viitorul Program Naţional Strategic, dar şi în activitatea curentă. Am avut onoarea şi norocul să cunosc oameni deosebiţi, profesionişti, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ.

M-am bucurat să pot promova pe pagina mea şi a ministerului, pe toţi cei întâlniţi în deplasările prin ţară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes. Am vrut să arăt că şi în România #SePoate!”, afirmă ministrul în finalul mesajului său.

Citește și:

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: „Am trecut prin boala COVID-19, o formă destul de gravă, dar m-am vaccinat”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
2925A0F4 C385 4830 B11E 00CE28E4267F jpeg
Furtuna solara FOTO Shutterstock
mancare de tip fast food jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
alegerile europarlamentare jpg
tractor fermier pesticide tratament shutterstock 2243080773 jpg
canicula caldura furtuna vertizare foto shutterstock
Thailanda pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net