VIDEO Ministrul agriculturii, de râsul lumii. Ce gafă a făcut Petre Daea

Ultima actualizare:

    Petre Daea descrețește frunțile încordate ale colegilor din Guvern
Petre Daea descrețește frunțile încordate ale colegilor din Guvern

O fi un bun agronom, dar ca politician cu funcție de mare răspundere în Guvern lasă de dorit. Ministrul agriculturii, Petre Daea, a făcut niște declarații halucinante în ședința de guvern de ieri pe tema subvențiilor acordate fermierilor. Nu este prima dată când demnitarul ne-a oferit momente amuzante, dar de un tragism debordant.

Ministrul Petre Daea l-a informat pe prim-ministrul Grindeanu că anul acesta se vor acorda mai repede subvențiile pentru fermieri. Până la 31 martie, dacă minstrul se ține de cuvânt, toți fermierii ar trebui să aibă subvențiile în cont. Acesta a subliniat că din totalul de 681.000 de fermieri, până la această dată s-au procesat acte pentru 481.814, ceea ce reprezintă 71% din total. Daea a deveit ținta ironiilor propriilor colegi după o afirmație confuză privind subvenţiile, declarând că speră că „în 31 martie să avem numai situaţii neclare”.

„Pentru mine ziua de 31 martie e exactă, sarcina de asemenea. Sper că în 31 martie să avem numai situaţii neclare privind legătura între sistemul de aplicare şi situaţiile concrete pentru fermierii din România”, a afirmat Petre Daea.

El a fost înterupt de premier, care a completat: „adică lucruri puţine”, Daea confirmând că la acest lucru s-a referit şi el. „Dacă sistemul lucrează aşa cum aţi spus dumneavoastră mă aştept să fie foarte puţin”, a completat Grindeanu.

Iată imagini din debutul ședinței de Guvern!

Acesta nu e singurul episod comic pe care Petre Daea l-a oferit publicului. Pe când era secretar de stat în Ministerul Agriculturii a fost capabil să ofere românilor cea mai savuroasă declarație despre „complexitatea fenomenului agricol”. Iată mai jos imaginile! 

Petre Daea deține titlul de doctor în Agronomie. A absolvit Facultatea de Agronomie din Timişoara, iar în 1973 a fost propulsat în postura de şef de fermă la Cooperativa Agricolă de Producţie (CAP) Siseşti, judeţul Mehedinţi. În perioada 1982 – 1983 a urmat cursurile Institutul de Pregătire a Cadrelor de Conducere din Economie şi Administraţie.

În perioada martie 2002 – iulie 2004, Petre Daea a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, iar în iulie-decembrie 2004 a ocupat funcţia de ministru al agriculturii. Din 2008 este parlamentar din partea PSD.

Petre Daea a fost inițiatorul introducerii pensiilor speciale pentru parlamentari. El a fost cel care a solicitat cazare din partea Camera Deputaţilor, în ciuda faptului că deținea apartamente în București, menționate chiar în declarația de avere. 

image
image
image
image
image
image
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net