Ce spune Ministerul Educației despre scandalul subiectelor de la olimpiade

Ultima actualizare:

    Ministrul educației, Pavel Năstase, spune că subiectele de la olimpiadele școlare la Română și Engleză au fost ”formulate nefericit”
Ministrul educației, Pavel Năstase, spune că subiectele de la olimpiadele școlare la Română și Engleză au fost ”formulate nefericit”

Elevii care au fost la olimpiadele școlare la Română și Engleză s-au trezit cu subiecte ”trăsnite”, despre Ordonanța 13, despre denunțuri și reality show-uri. Ministerul Educației spune că au fost formulări ”nefericite”, iar de la anul, subiectele vor fi elaborate la minister.

Ministerul Educației a analizat situația generată de formularea unui subiect primit spre rezolvare de elevii din județele Bistrița-Năsăud, Cluj și Prahova, participanți la faza județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română pentru clasa a XII-a. Subiectele au fost elaborate de un grup de profesori din aceste județe.

”Deși subiectul a fost construit pornind de la prevederile Regulamentului specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei de Limba și literatura română (clasele IX-XII), și în raport cu programele școlare pentru Limba și literatura română (clasele IX – XII), în vigoare la această dată, la nivelul competențelor, a conținuturilor și a atitudinilor, Ministerul Educației consideră că formularea acestuia a fost inadecvată. De asemenea, relevanța unui astfel de item pentru cunoștințele și creativitatea elevilor poate fi discutabilă. Prin urmare, pentru a preîntâmpina situații de acest gen, Ministerul Educației a decis ca, începând cu anul școlar 2017-2018, subiectele pentru etapele județene să fie elaborate de specialiștii din grupurile de lucru din Ministerul Educației”, se precizează într-un comunicat oficial.

Măsura va fi aplicată din anul școlar următor, întrucât trebuie modificate regulamentele specifice ale unor olimpiade și concursuri școlare, lucru care nu se poate realiza în acest moment, având în vedere că acestea sunt în desfășurare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net