Milionarul turc care a ucis un poliţist cu maşina, 23 de ani de puşcărie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Milionarul turc Abdullah Atas care a intrat cu maşina într-un poliţist în Capitală a fost condamant la 23 de ani şi 6 luni de închisoare. El era beat când l-a omorât pe omul legii.

Abdullah Atas, milionarul turc care a ucis un poliţist de la Rutieră în urmă cu două luni, a acţionat cu o cruzime ieşită din comun atunci când l-a luat pe capotă pe omul legii. Anchetatorii descriu cum acesta s-a îndreptat direct spre el şi intenţionat a făcut tot posibilul să-l omoare, după ce consumase în prealabil o cantitate impresionantă de alcool, într-un club.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas a fost condamnat, joi, la 23 de ani şi 6 luni de închisoare, fiind acuzat că a intrat intenţionat cu maşina în poliţistul Gheorghe Ionescu, iar acesta a decedat, după trei săptămâni în care a fost în comă.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

Accidentul s-a produs pe 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul Gheorghe Ionescu era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale polițistului și l-a acroșat cu mașina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri, până agentul a căzut pe partea carosabilă. Șoferul, care consumase alcool, și-a continuat deplasarea aproximativ 3 km până în comuna Pipera, unde a lovit un gard.

În rechizitoriul de trimitere în judecată, procurorii au ataşat inclusiv nota de plate de la clubul de fiţe în care a petrecut Abdullah Atas înainte să îl omoare pe poliţist. De asemenea, potrivit România TV, există la dosar declaraţiile a patru martori care au băut cot la cot cu cetăţeanul turc, dar şi declaraţiile angajatului de la club care le-a servit băutura, până la ora 3 dimineaţa, atunci când Atas a plecat cu maşina.

Procurorii arată şi cum a acţionat Abdullah Atas. Ei spun că turcul a mers direct către victimă, deşi avea suficient spaţiu de manevră ca să vireze dreapta, asta în condiţiile în care era oricum obligat să oprească la filtrul poliţiei.

Procurorii mai spun că Atas a mers cu o viteză foarte mare pe o distanţă considerabilă şi există probe că el ar fi accelerat chiar când poliţistul se afla pe capotă. La acestea se adaugă virajele stânga-dreapta, pe care le-a făcut cu intenţia clară de a-l arunca pe poliţist de pe capotă.

În urma acestor probe, Abdullah Atas a fost trimis în judecată pentru omor.

Poliţistul accidentat mortal de milionarul turc a fost decorat post-mortem de către preşedintele Iohannis. Gheorghe Ionescu, numit "Dulăul" de către colegii săi, a primit Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net