Milionarul de la Loto, al treilea dosar penal

Ultima actualizare:

    2008. Ieşeanul a devenit  milionar în euro,  dar nu a ştiut ce să  facă cu baniifotografii: bună ziua iaşi
2008. Ieşeanul a devenit milionar în euro, dar nu a ştiut ce să facă cu baniifotografii: bună ziua iaşi

Banii n-aduc fericirea, zice un proverb din bătrâni. Într-adevăr, în cazul norocosului din Iaşi, Mihai Cazacu, cele 3,8 milioane de euro câştigate în 2008 i-au adus numai belele.

Mihai Cazacu, ieşeanul care în 2008 a câştigat 3,8 milioane de euro la Loto s-a ales cu un nou dosar penal, de această dată pentru spălare de bani. Alături de fratele său, Petrică, dar şi de alte persoane, Cazacu este acuzat de DIICOT că ar fi pus pe picioare o reţea de evaziune fiscală.


    2013, Mihai Cazacu conducea  beat şi când a fost oprit de  poliţişti a devenit agresiv
2013, Mihai Cazacu conducea beat şi când a fost oprit de poliţişti a devenit agresiv

Mihai Cazacu este cercetat în prezent sub control judiciar după ce, la finele săptămânii trecute, a fost şi reţinut pentru 24 de ore în acest caz, informează adevarul.ro. El a fost ridicat de procurori după ce au avut loc percheziţii în 22 de locaţii din Satu Mare, Bacău, Braşov şi Buzău.

simeon stalpnicul png

„În perioada 2010-2013, membrii grupării ar fi creat circuite fictive de facturi fiscale, care aveau ca obiect prestări de servicii în domeniul construcţiilor şi reabilitării de drumuri judeţene, naţionale şi autostrăzi“, susţin anchetatorii. Aceştia au mai arătat că suspecţii ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive care atestau închirierea nereală a unor utilaje de construcţii, scopul fiind deducerea ilegală de TVA. Prejudiciul total ce ar fi fost creat de cei implicaţi în reţea ar fi de 6 milioane de lei, au mai precizat procurorii.

simeon stalpnicul png

Mihai Cazacu are deja două condamnări la activ, ambele pentru fapte comise după ce a devenit milionar în euro. În 2010, Cazacu a fost implicat într-o bătaie ca-n Vestul Sălbatic, în-tr-un bar din Târgu Frumos. Atunci, el s-a încăierat cu un interlop, Constantin Gangal, despre care Cazacu a spus că ar fi vrut să-i ia Mercedes-ul de 100.000 de euro, pe care l-a cumpărat după ce a câştigat potul cel mare. Interlopul însă a avut o altă versiune, potrivit căreia Cazacu ar fi „uitat” să-i înapoieze un împrumut de 20.000 de lei. După bătaie, ieşeanul a fost condamnat pentru ultraj contra bunelor moravuri. Apoi, Cazacu a fost condamnat la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, după ce nu a mai putut să îşi plătească taxele la stat. Dar tot nu s-a potolit! În 2013, milionarul penal a fost oprit de poliţişti în timp ce conducea un Audi Q7 în stare de ebrietate. Atunci, a refuzat să i se recolteze probe biologice şi a sărit la bătaie la poliţişti.

Ghinioniştii de la Loto. Au câştigat milioane, dar i-au pierdut în câţiva ani


    Costică Giurgea, Dănuţ Amariei,  Cristian Constantin
Costică Giurgea, Dănuţ Amariei, Cristian Constantin
  • Distrus de pasiunea pentru jocuri de noroc. Primul mare câştigător la Loto, după 1989, a fost un mecanic auto, Gabriel Bobic, din satul argeşean Cicăneşti, care atunci avea 24 de ani. Acesta a luat, în anul 1995, circa 600.000 de dolari, la 6/49. Din păcate, a investit banii în afaceri care au falimentat rând pe rând. Mai mult, bărbatul a căzut şi în patima jocurilor de noroc, care i-au “mâncat” banii. În 1997, aflat la volanul maşinii sale, el a ucis o femeie, din cauza vitezei mari. A făcut patru ani de puşcărie.
  • A pierdut banii şi a ajuns şomer. În anul 1998, un siderurgist, Costică Giurgea, a câştigat 500 de milioane de lei vechi. Bărbatul şi-a cumpărat o casă şi o maşină, iar restul banilor i-a băgat într-o afacere care s-a dovedit a fi proastă. Mai mult, copiii i-au plecat în străinătate, iar soţia s-a îmbolnăvit grav. El a ramas şomer şi cu greu şi-a găsit un loc de muncă, pe un post de şofer.
  • A dat faliment în afaceri. În 2003, un adolescent de 17 ani, din Suceava, a câştigat potul cel mare: 1,3 milioane de dolari. Din păcate, banii s-au dus la fel cum au venit. Dănuţ Amariei le-a cumpărat celor patru fraţi câte o garsonieră şi maşini şi le-a dat şi bani. Apoi, a cumpărat o fermă de păsări, care nu a fost profitabilă. A încercat să-şi facă o firmă de transport, cumpărând câteva TIR-uri, însă tot la faliment a ajuns.
  • A investit în fotbal şi într-o discotecă. La fel de ghinionist a fost şi poliţistul comunitar, Cristian Constantin, din Călăraşi, care, în 2007, a câştigat 10 milioane de euro. În doi ani, banii au fost făcuţi praf, după ce milionarul a cumpărat mai multe maşini de lux, a investit în fotbal, a finanţat o campanie electorală, a făcut donaţii şi a împrumutat diverse persoane. De restul banilor a deschis o discotecă. Aceasta a luat însă foc. Acum, din cele şapte maşini, i-a mai rămas doar una.
image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net