Mihai Chirica, încolțit de colegii PSD-iști: „Vremea măsurilor staliniste a încetat în '89”

Ultima actualizare:

    Mihai Chirica este primarul municipiului Iași și vicepreședintele Partidului Social DemocratFoto: Facebook
Mihai Chirica este primarul municipiului Iași și vicepreședintele Partidului Social DemocratFoto: Facebook

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a fost pus pe lista neagră a partidului după ce l-a criticat public pe Liviu Dragnea. El consideră că liderul PSD este responsabil pentru scăderea partidului în sondaje după aprobarea OUG 13.

Mai mulți colegi cer excluderea sa din partid. După Dolj și Olt, organizațiile PSD Ilfov și București au cerut excluderea din partid a primarului din Iași, Mihai Chirica a reacționat, susținând că solicitarea este „împotriva statului partidului”.

„Eu cred că vremea măsurilor staliniste a încetat în 1989. Atâta timp cât un om nu este sută la sută pe principiul „capul plecat sabia nu-l taie”, nu însemnă că este un om care nu reflectă o conduită politică corectă. Am reflectat şi voi reflecta în continuare o conduită politică corectă faţă de PSD, fără să perturb actul de guvernare şi actul de conducere al acestui partid, dar fără să rămân indiferent la lucrurile care înseamnă derapaje”, a declarat Mihai Chirica, pentru ziarul Gândul.

Primarul municipiului Iași consideră că afirmațiile sale nu au vizat o atitudine contra PSD: „Dacă PSD este egal Liviu Dragnea, atunci eu nu mai am nimic de comentat. Dacă acceptăm că suntem o organizaţie modernă, democratică şi aşezată într-o Românie care s-a modernizat şi ea odată cu clasa politică, atunci lucrurile nu sunt corecte absolut deloc. (....)Este o chestiune de morală, este o chestiune de bun simţ, este o chestiune care vine să puncteze exact posibilitatea de a te expune democratic într-un partid dintr-o Românie democratică. Eu cred că vremea măsurilor staliniste a încetat în 1989. Atâta timp cât un om nu este sută la sută pe principiul „capul plecat sabia nu-l taie”, nu însemnă că este un om care nu reflectă o conduită politică corectă. Am reflectat şi voi reflecta în continuare o conduită politică corectă faţă de PSD, fără să perturb actul de guvernare şi actul de conducere al acestui partid, dar fără să rămân indiferent la lucrurile care înseamnă derapaje”.

Mihai Chrica le-a cerut scuze protestatarilor și multinaționalelor, după ce colegii lui i-a jignit

ntrebat despre unele declarații scandaloase făcute în aceste zile de alți lideri ai PSD, la adresa multinaționalelor, Mihai Chirica a eclarat că, „în măsura în care este nevoie de scuze”, le formulează el în numele celor care le-au jingit, afectându-le imaginea sau cifra de afaceri acestor companii străine prezente în România.

„A-ți cere scuze este un element de forță a unui om puternic. Un om care își cere scuze arată că este un om puternic. Unele companii din România care s-au simțit, oarecum, atinse în efortul lor de a contribui la creșterea economică a acestui stat trebuie să primească scuze publice. Nu poți promova o politică de îngrădire, diminuare a accesului sau chiar îndepărtarea companiilor multinaționale pentru că acolo muncesc români (...) Eu pot să îmi cer scuze în numele oricărui om care a jgnit imaginea și cifra de afaceri a companiilor străine prezente în România. Pot să îmi cer scuze pentru asta”, a spus Chrica, potrivit republica.ro.

Totodată, Mihai Chirica a vorbit frumos despre protestatari și a susținut că s-a intersectat cu zecile de mii de ieșeni care au ieșit în stradă: „O mulțime pașnică, care nu părea coordonată de nici o forță obscură, care ieșise dintr-o dragoste de țară evidentă și din dorința de a se simți în siguranță acasă. Eu îmi dau exemplul meu de absolvent al Universității Alexandru Ioan Cuza, în an terminal. Nesiguranța cu ce se va întâmpla după ce vom termina studiile, pe ce drum apucăm, ce avem de făcut, cum ne vom clădi un viitor în țara asta și multe întrebări care răvășesc un tânăr. E rolul meu, al partidului și al celor care ocupă funcții de demnitate publică să le oferim tinerilor siguranța că România este o țară în care merită să rămână, casa ta pentru toată viața. Dacă nu reușești să te uiți în ochii oamenilor și nu le poți oferi siguranța și să le oferi condițiile să poată rămîne cetățeni români, nu ai ce căuta acolo”.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net