Contestația lui Liviu Avram respinsă de CCR. Votăm într-un singur tur

Ultima actualizare:

    Legea alegerilor locale este luată în discuție la CCR
Legea alegerilor locale este luată în discuție la CCR

Curtea Constituţională va decide miercuri dacă va admite sesizarea jurnalistului Liviu Avram, redactor-șef adjunct la „Adevărul”, privind Legea alegerilor locale. Un răspuns afirmativ ar însemna ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin.

UPDATE. Contestația jurnalistului Liviu Avram a fost respinsă de Curtea Constituțională. „Nu s-a adus nici un argument care să justifice schimbarea practicii Curţii Constituţionale în domeniu. Avem o practică vastă în această privinţă. Dintotdeauna Curtea a spus că este rolul Parlamentului să stabilească modalităţile şi cu semnături/ fără semnături. De altfel, şi Comisia de la Veneţia spune că nu se încalcă dreptul de a alege sau de a fi ales prin faptul că se condiţionează de existenţa unor semnături”, a spus preşedintele CCR. El a precizat că sesizarea privind neconstituţionalitatea articolului referitor la alegerea primarilor într-un singur tur a fost respinsă ca inadmisibilă, întrucât nu are legătură cu cauza.

„În acest dosar se judecă posibilitatea autorului de a candida sau nu în funcţie de semnăturile pe care trebuia să le depună, şi nu se judecă legea electorală în ansamblul ei”, a explicat Augustin Zegrean, potrivit news.ro.

UPDATE. Curtea Constituţională a rămas în pronunţare, miercuri, pe sesizarea de neconstituţionalitate privind alegerea primarilor, preşedintele CCR, Augustin Zegrean, precizând că judecătorii constituţionali vor lua o decizie în cursul acestei zile, scrie news.ro.

Ajuns la sediul CCR, Liviu Avram a declarat că are emoţii şi că speră să fie convingător.

CCR va dezbate sesizarea de neconstituţionalitate ridicată de Liviu Avram pe două articole din Legea alegerilor locale: unul legat de numărul de semnături necesar pentru depunerea unei candidaturi şi altul care prevede alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

Iată cum a ajuns Liviu Avram, simplu jurnalist, să conteste cele două articole din Legea alegerilor locale, în condiţiile în care sesizarea Curţii este doar atributul Parlamentului, Guvernului, Preşedinţiei şi Avocatului Poporului!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net