"Mi-e frică să nu-mi cadă ruina pe casă"

Ultima actualizare:

    Gheorghe Gheajă  se teme că ruina se va  prăbuşi peste casa luiFotografii: David Muntean
Gheorghe Gheajă se teme că ruina se va prăbuşi peste casa luiFotografii: David Muntean

Pe o străduţă îngustă din Sectorul 5 zace ascunsă de câţiva salcâmi falnici fosta fabrică Excelent. N-a mai rămas nimic din “monstrul” industrial care, în urmă cu 15 ani, făcea halva, caramele şi produse de patiserie renumite în toată ţara. Acum, ruina, care adăposteşte munţi de gunoaie, pune în pericol viaţa unor localnici din zonă.

Strada Samuil Vulcan, nr. 12, Bucureşti. Aici, în urmă cu mulţi ani intrau zeci de tiruri cu floarea-soarelui, iar angajatele iscusite preparau cea mai bună halva şi un şerbet de te lingeai pe degete. În 2003, s-a pus lacătul, iar clădirea a început încet, dar sigur, să se descompună.

 La un cutremur,  clădirea s-ar face  una cu pământul
La un cutremur, clădirea s-ar face una cu pământul

 “Au furat mai întâi utilajele de aici, iar apoi au început să dispară geamurile şi uşile. Poarta de la intrare era din aluminiu, cu închidere prin telecomandă, dar au luat-o pe sus hoţii într-o noapte. Am improvizat noi o poartă, dar oricum aici intră cine vrea”, ne-a spus Gheorghe Gheajă, un bucureştean care are ghinionul de a se “învecina” cu fosta fabrică. Omul a privit ani la rândul cum impunătoarea clădire s-a transformat într-o epavă, care stă acum să cadă chiar pe agoniseala lui de-o viaţă.

Oamenii au făcut nenumărate plângeri la primărie

Curtea imensă a  fostei fabrici e  plină de gunoaie
Curtea imensă a fostei fabrici e plină de gunoaie

“Uitaţi în ce pericol stăm! Am fost de nenumărate ori la primărie, am făcut cerere chiar şi online şi nimeni nu ne ajută. Nu vreau decât să demoleze clădirea ca să nu ne cadă peste casă. Nu ne spun nici măcar cine o deţine să ştim şi noi unde să mergem. Zic doar că-i proprietate privată şi nu e treaba lor”, ne-a spus necăjit bărbatul.

Şi de parcă n-ar fi fost de ajuns, oamenii mai stau să-şi păzească şi uşile de la locuinţe ca să nu se trezească cu şobolani în casă. Şi asta pentru că cei aproape 9.900 de metri pătraţi au fost împânziţi de gunoaie şi saci cu moloz. După ce a fost închisă, se pare că fosta fabrică ar fi fost cumpărată de un afacerist libanez, care ar fi încercat s-o vândă, fără succes însă. În ciuda faptului că i-am contactat şi în scris, şi telefonic, reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 nu au oferit nici un răspuns.

simeon stalpnicul png

Un tânăr a murit sub dărâmăturile fostei fabrici

În iunie 2010, un tânăr de 25 de ani şi-a găsit sfârşitul prins sub zidul unei hale din fosta fabrică Excelent. Bărbatul, împreună cu un alt prieten, fura fier vechi şi cărămidă din clădirea dezafectată. Zidul s-a prăbuşit peste bărbat după ce acesta a încercat să scoată fierul-beton din zid. 

Click! Mania Mobile are deja 100 de câştigători. Au rămas în joc 1.900 de premii. Citeste click.ro de pe mobil şi joacă şi tu!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
izvorul tamaduirii ce nu ai voie sa faci in aceasta zi sfanta ca pastele 1 jpg jpeg
icoana Izvorul Tamaduirii
Taylor Swift Foto Shutterstock
castel franta primar jpg
izvorul tamaduirii istoric jpeg
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net