Meseriile care au îmbolnăvit cei mai mulţi salariaţi anul trecut

Ultima actualizare:

Anul trecut am fost raportate cele mai puţine îmbolnăviri profesionale din 2005 încoace, arată studiul morbidităţii prin boli profesionale din 2015. Cei mai mulţi salariaţi au fost diagnosticaţi în 2015 cu boli cauzate de suprasolicitarea aparatului locomotor, cu silicoză, bronşită cronică, toate cauzate de condiţiile în care muncesc.

În Olt şi Hunedoara locuiesc cele mai multe persoane care au fost diagnosticate cu boli profesionale anul trecut. Meseriile care au îmbolnăvit cei mai mulţi salariaţi sunt: lăcătuş mecanic, miner, preparator-presator produse din cărbune, maşinist pod rulant. Şapte români au fost diagnosticaţi cu cancer profesional anul trecut.

Centrul Naţional de Monitorizare a Riscurilor din Mediul Comunitar, compartimentul sănătate ocupaţională şi mediul de muncă, a publicat recent raportul morbidităţii profesionale în România, în 2015. Potrivit acestuia, cele mai multe persoane care au fost diagnosticate cu boli profesionale în cursul anului trecut locuiesc în judeţele Olt, Hundoara, Mureş, Gorj, Prahova, Cluj, Bucureşti, Maramureş, Buzău, Argeş, în această succesiune.

În contrast, în opt judeţe nu s-a raportat niciun caz de îmbolnăvire profesională în 2015. Acestea sunt: Vaslui, Vrancea, Alba, Braşov, Giurgiu, Ialomiţa, Satu-Mare, Sălaj.

Profesiile la care s-au înregistrat cele mai multe persoane diagnosticate în 2015 cu boală profesională sunt: lăcătuş mecanic (130 persoane cu boli profesionale), miner (82 de persoane), preparator-presator produse din cărbune (54 de persoane), maşinist pod rulant (33 de persoane), turnător-formator (32 de persoane) şi lăcătuş de mină (30 de persoane), se arată în raportul morbidităţii profesionale în România, în 2015.

Anul trecut am înregistrat cel mai mic număr de îmbolnăviri profesionale din 2005 încoace, arată raportul citat. Nu ştim însă dacă numărul cazurilor raportate e identic cu cel al persoanelor care au contractat o boală profesională anul trecut. Concret, Direcţiile de Sănătate Publică din ţară au raportat un număr total de 854 de persoane care au contractat o boală profesională în cursul anului trecut, faţă de 1036 - în 2014 şi 982 persoane - în 2013.

Potrivit economica.net, cei mai mulţi salariaţi (333 în valoare absolută) au fost diagnosticaţi anul trecut cu boli profesionale din cauza suprasolicitării aparatului locomotor.

246 de persoane s-au îmbolnăvit anul trecut de silicoză.72 de salariaţi s-au îmbolnăvit în 2015 de bronşită cronică, 35 de oameni s-au intoxicat, iar 30 de salariaţi au fost diagnosticaţi cu astm bronşic din cauza condiţiilor în care lucrau.O scădere semnificativă înregistrează numărul de îmbolnăviri de azbestoză. În 2015 numărul lor a scăzut la 20, de la 249 în 2014.Şapte salariaţi au fost diagnosticaţi anul trecut cu cancer profesional, cu trei mai mulţi decât în 2014.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net