Meserie ca asta n-ai mai auzit. Face bani din ulei prăjit!

Ultima actualizare:
“Uleiosul” se plimbă  prin Bucureşti cu cargo-bicicleta
“Uleiosul” se plimbă prin Bucureşti cu cargo-bicicleta

Ai gătit azi? Nu arunca uleiul în chiuvetă! “Uleiosul” se plimbă cu cargo-bicicleta cât e ziulica de lungă prin tot oraşul şi adună uleiul ars după prăjeli. Şi asta, gratuit!

I se spune “Uleiosul” şi nu poate trece neobservat pe stradă. Asta, pentru că Marian Scafaru “struneşte” o bicicletă uriaşă, numită cargo-bicicletă, în care încap şi 80 de litri de ulei. În urmă cu mai bine de un an, tânărul a renunţat la jobul de economist pentru a porni un proiect pentru binele mediului.


    “Uleiosul” se plimbă  prin Bucureşti cu cargo-bicicletaFoto: Dorin Constanda
“Uleiosul” se plimbă prin Bucureşti cu cargo-bicicletaFoto: Dorin Constanda

“Mă simţeam prins într-o cutiuţă. Eram doar eu şi calculatorul. Nu relaţionam cu oamenii şi am simţit nevoia de o schimbare. Am văzut un anunţ «Îţi dăm bani pe ulei» şi aşa a început totul”, ne-a spus Marian. De opt luni, a obţinut cu împrumut o cargo-bicicletă, pe care o foloseşte când strânge uleiul de la bucureşteni şi-l duce la centrul de reciclare. Până acum a strâns aproape 1.200 de litri de ulei de la 150 de persoane. “În cele mai bune zile strâng şi 50 de litri. Uleiul îl duc la un centru de colectare, de unde este exportat in Austria şi transformat în biodiesel. Dintr-un litru de ulei se produc 900 de ml de biodiesel, iar din reziduuri, săpun”, ne-a spus tânărul, care primeşte de la centru 1,5 lei pe litrul de ulei. Financiar nu o duce prea strălucit, dar are planuri mari de viitor. Speră să aibă cel puţin şase cargo-biciclete, câte una pe sector, şi într-un final să ajungă chiar el să producă biodiesel. Deocamdată, prioritatea numărul unu rămâne cumpărarea unei cargo-biciclete. “Cea cu care umblu e închiriată. Una costă 8.000 de lei şi sper ca prin donaţii să reuşesc să cumpăr una”, a conchis “Uleiosul”. 

Donațiile pentru “Uleiosul” se pot face pe paginile celor două evenimente  din 27 septembrie.

După încheierea The Big Lunch Bucharest se va putea dona în continuare până pe 15 octombrie. Uleiosul are nevoie să strângă suma de 8.000 de lei, valoarea unei cargo biciclete.

Click! SPUNE

Pe “Uleiosul” îl găsiţi pe www.uleiosul.com. Aici completaţi un formular, iar Marian va veni cu cargo-bicicleta să ia uleiul folosit, sau îl puteţi suna la 0741.027.082.

La un calcul simplu, o astfel de ocupaţie, dacă sunt vânduţi 50 de litri de ulei pe zi cu 1,5 lei litrul, poate genera un venit de aproximativ 2000 de lei în 30 de zile.

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net