Mesajul ministrului Justiției pentru deținuți. ”Mai putem aștepta două luni”

Ultima actualizare:

    Raluca Prună este ministrul JustiţieiFoto: Mediafax
Raluca Prună este ministrul JustiţieiFoto: Mediafax

Cu opt din cele 45 de penitenciare din România în fierbere din cauza nemulțumirilor deținuților, ministrul Justiției, Raluca Prună, a susținut o conferință de presă, în speranța că va reuși să calmeze spiritele.

Ministrul a insistat asupra faptului că situația din penitenciarele românești este gravă și care durează de mai bine de 20 de ani. Prin urmare, nu poate fi vorba despre niște decizii luate ”la cald”, pe fondul revoltelor care au cuprins cele opt unități.

”Am fost în penitenciare. De când mi-am preluat mandatul, am înțeles să vizitez numeroase penitenciare, cu speranța că voi găsi o situație îmbunătățită. Nu a fost cazul. M-am întâlnit nemijlocit cu persoane aflate în detenție, știu din contact direct cu acestea care sunt problemele”, a declarat Raluca Prună.

Ministrul a spus că nu-i sunt deloc străine supraaglomerarea din unitățile de detenție românești, problemele legate de hrană, accesul la muncă și reintegrarea foștilor deținuți în societate.

”Alternative la detenție există: nu trebuie să inventăm nimic, sunt inventate. Probațiunea - sistemul de probațiune trebuie consolidat.  Am suplimentat numărul de posturi din sistemul de probațiune și am reușit să asigur o creștere salarială pentru colegii din sistemul de probațiune, pentru că dacă cerem performanță, trebuie să îi plătim decent”, a adăugat ministrul.

Prună a mai spus că nu folosește nimănui continuarea și escaladarea acestor tensiuni și a dat asigurări că nu va lua măsuri sub presiune.

”Vreau să îi asigur pe cei aflați în detenție că nu voi adopta nicio măsură sub presiune. Avem nevoie de măsuri bune, nu de măsuri luate sub presiune. Dacă am așteptat 20 de ani, mai putem aștepta două luni”, a mai spus Prună.

Deținuții din opt penitenciare din România au protestat față de condițiile din pușcărie. Marți, 12 iulie, la Iași oamenii au incendiat o celulă, au ocupat curtea închisorii și au scandat „Jos comuniștii”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net