Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Imnului Naţional, pentru români

Ultima actualizare:

    Preşedintele klaus Iohannis a transmis românilor un mesaj cu ocazia celebrării Zilei Imnului NaţionalFoto Arhivă Personală
Preşedintele klaus Iohannis a transmis românilor un mesaj cu ocazia celebrării Zilei Imnului NaţionalFoto Arhivă Personală

Președintele Klaus Iohannis spune, într-un mesaj transmis, miercuri, de Ziua Imnului Național, că aceasta este şi trebuie să rămână unul dintre momentele celebrate cu solemnitate și o sărbătoare a tuturor cetățenilor, indiferent unde se află - între granițele țării sau peste hotare.

Imnul Național este parte a expresiei noastre naționale, simbol al legăturii cu trecutul și cu valorile noastre fundamentale. În urmă cu 167 de ani, la 29 iulie 1848, la Râmnicu Vâlcea, un grup de tineri entuziaşti intonau poemul patriotic «Un răsunet» al lui Andrei Mureşanu, transformându-l în «Deşteaptă-te, române!» - imnul Revoluţiei Paşoptiste. Acesta a devenit un reper istoric și moral prin îndemnul adresat românilor de a rămâne mereu implicați și conștienți de rolul pe care îl au în păstrarea demnităţii naţionale şi solidarităţii civice. Simbolistica Imnului Național face trimitere nu doar la valori naționale, ci și la valorile europene, de care România este profund atașată. «Deşteaptă-te, române!» vorbește despre fraternitate, unitate, dar și despre libertate și curaj”, spune Iohannis în mesajul său, citat de Mediafax.ro.

Președintele mai susține că Ziua Imnului Național este şi trebuie să rămână unul dintre momentele celebrate cu solemnitate, ”o sărbătoare a spiritului poporului român, a tuturor cetățenilor, indiferent unde se află - între granițele țării sau peste hotare”.

Intonarea Imnului Naţional trezeşte în fiecare dintre noi un sentiment de mândrie, de atașament și devotament faţă de România, de solidaritate şi unitate naţională. «Deşteaptă-te, române!» face apel la identitatea noastră și la valorile care ne fac mai puternici în Europa și în lume”, adaugă șeful statului.

Miercuri, de Ziua Imnului Național, în București și în toate garnizoanele din țară au loc diverse manifestări. La Oradea, la ceremonia dedicată sărbătoririi Zilei Imnului Naţional participă și ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net