În memoria celor 64 de victime ale incendiului din Clubul Colectiv din București

Ultima actualizare:

    Mesaj de consolare  și comuniune la un an de la tragedia din Clubul ColectivSursa foto: Basilica.ro
Mesaj de consolare și comuniune la un an de la tragedia din Clubul ColectivSursa foto: Basilica.ro

Mesaj de consolare și comuniune în rugăciunile celor care îi plâng pe cei dragi, adresat de Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În numele ierarhilor, clericilor și credincioșilor mireni ai Bisericii Ortodoxe Române,  la un an de la tragedia din Clubul Colectiv, Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,  a transmis  un mesaj de consolare  și comuniune  în memoria celor 64 de  victime ale incendiului produs în  Clubul Colectiv din Bucureşti. 

În mesajul său, Patriarhul Daniel adresează un cuvânt părintesc de consolare și comuniune  în rugăciunile familiilor și celor care îi plâng pe cei dragi, decedați în tragicul eveniment  din seara zilei de 30 octombrie 2015.

”Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Biruitorul morții, să odihnească, împreună cu drepții, sufletele celor decedați în lumina şi pacea Împărăției lui Dumnezeu. Totodată, mulţumim tuturor celor ce imediat după tragicul eveniment din 30 octombrie 2015 au ajutat, cu rugăciunea şi cu fapta, familiile îndoliate şi pe cei răniți (arși).

În mod deosebit, mulțumim eparhiilor care au ajutat financiar fiecare familie îndoliată în etape diferite (Arhiepiscopia Bucureștilor, Arhiepiscopia Clujului şi Arhiepiscopia Dunării de Jos), preoţilor de caritate din spitale, preoţilor duhovnici care i-au consolat pe cei îndoliați şi i-au îndrumat spiritual pe cei răniți, precum şi tuturor credincioșilor mireni milostivi, medici, asistenți şi donatori de sânge, care au arătat compasiune cu cei îndoliați şi solidaritate cu cei răniți. Rugăciunile de pomenire a celor decedați în incendiul de la Clubul Colectiv sunt binefacere spirituală pentru sufletele acestora, dar şi consolare pentru familiile lor îndoliate, deoarece iubirea izvorâtă din credinţă şi rugăciune este mai tare decât moartea (cf. Ioan 11, 25). Pe lângă pomenirile anterioare, şi acum, la împlinirea unui an de la tragicul eveniment din 30 octombrie 2015, Biserica săvârșește slujbe de pomenire a celor decedați atunci, sporind astfel, prin rugăciune şi prin fapte de milostenie, comuniunea de iubire frățească şi solidaritate umană cu cei îndoliați şi cu cei suferinzi în urma tragicului eveniment.

Încredințați că în momentele de grea încercare din viaţa comunității rugăciunea trebuie unită cu fapta milostivă, precum în momentele grele ale tragicului eveniment de atunci, tot așa şi acum reînnoim apelul nostru pentru donare de sânge spre salvarea vieţii alor oameni grav bolnavi, participând mai intens la campania „Donează sânge, salvează o viață” inițiată de Patriarhia Română şi aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre.  Cu părintești sentimente de comuniune și binecuvântări pentru familiile îndoliate şi pentru cei aflați în suferință ca urmare a incendiului de la Clubul Colectiv”,

† DANIEL,  Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net