UPDATE Medicul Camelia Roiu, chemată luni în comisia de disciplină a Spitalului de Arși

Ultima actualizare:

    După ce Camelia Roiu a făcut publice imaginile în care pe rana unui pacient se aflau viermi, colegii din Spitalul de Arși au început s-o hărțuiască. Astfel, oamenii au strâns, până acum, 23.000 de semnături  ca s-o susțină pe doctoriță
După ce Camelia Roiu a făcut publice imaginile în care pe rana unui pacient se aflau viermi, colegii din Spitalul de Arși au început s-o hărțuiască. Astfel, oamenii au strâns, până acum, 23.000 de semnături ca s-o susțină pe doctoriță

După ce a făcut publice acele imagini revoltătoare, în care pe plaga unui pacient internat la ATI, Spitalul de Arși, se aflau viermi, medicul Camelia Roiu a fost pusă la zid de unii colegi. Luni, este convocată în comisia de disciplină a unității sanitare. Oamenii, însă, o sprijină pe doctoriță și au strâns până acum 23.000 de semnături online pentru susținerea ei.

UPDATE. Medicul Camelia Roiu de la Spitalul de Arşi din Capitală, care l-a filmat pe pacientul cu viermi în răni, a anunţat comisia de disciplină că nu se mai prezintă, luni, pentru a explica de ce a refuzat să participle la instruirile lunare începând din iunie 2015, şi că cere amânarea până în septembrie, pentru că este în concediu de odihnă.

Potrivit convocării pe care Camelia Roiu, medic specialist la secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Arși din București, a postat-o pe pagina sa de Facebook, ea este chemată în respectiva comisie de disciplină pentru că a refuzat să participe „la instruirile lunare” și nu a semnat „fișa de instruire individuală SSM începând din luna iunie 2015 până în prezent”.

Mai bine zis, unii colegi din spital, în frunte cu conducerea, o hărțuiesc pe Camelia Roiu pentru că a avut curajul să arate mizeria în care erau ținuți pacienții și interesul pe care și-l dădeau cadrele medicale pentru tratarea acestora.

La momentul primirii acestei convocări, Camelia Roiu a scris pe pagina sa de Facebook și un mesaj către ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, transmițându-i acestuia că este împiedicată să își facă meseria, dar și că și-ar dori să fi fost protejată, după ce a făcut publice imaginile din secția ATI a Spitalului de Arși.

„E păcat că nu ne-ați protejat pe toți cei care am spus adevărul despre sistem. Suntem atât de puțini și atât de singuri. Eu m-am simțit sacrificată, exact ca în fața unui pluton de execuție. Am trăit o săptămână în iad. M-am întrebat dacă o să mai fiu sau nu, dacă o să mai fac medicină sau nu, dacă o să mai rămân în țară sau nu... Încă mă mai intreb...”, a scris aceasta, referindu-se la zilele după ce a făcut publică filmarea din secția ATI, cu un pacient ce avea o plagă infestată cu larve.

După publicarea respectivelor imagini, secția ATI a Spitalului de Arși a fost închisă, cazurile majore fiind direcționate către alte unități sanitare din Capitală. În cazul pacientului cu larve în răni, care ulterior a murit, a fost deschisă o anchetă. Audiată la Poliția Capitalei în acest caz, Camelia Roiu a declarat atunci că are colegi care doresc să o „linșeze”.

„Știu că am colegi care vor să mă linșeze și care vor... au și vorbit să mă potolească în vreun fel, să mă bage în comisii de disciplină, dar am și colegi pe care îi stimez și care știu că sunt profesioniști adevărați. Autoritățile știau ce se întâmplă în spitalul acesta. (...) Colegii lași, care nu recunosc ce se întâmplă acolo, să-și aducă aminte că totuși sunt medici și că este esențial să își facă meseria, iar cea mai mare satisfacție o ai când salvezi un pacient'”, a spus Camelia Roiu pe 19 iulie.

După ce Camelia Roiu a anunțat că va fi audiată la Comisia de Disciplină a Spitalului de Arși, a fost creată o petiție online prin care se cerea protejarea medicului, potrivit Legii Avertizorilor de Integritate.

„Există în România Legea Avertizorilor de Integritate (Legea 571/2004), lege care oferă protecție persoanelor care au sesizat încălcări ale legii în instituțiile publice”, se arată în petiție, potrivit Agerpres.

Creatorii petiției menționează că „neprotejarea persoanelor care sesizează încălcări ale legii transmite un mesaj clar: și anume că în România, dacă sesizezi nereguli, vei avea consecințe de suportat”.

Aproximativ 23.000 de persoane au semnat petiția online până la finalul săptămânii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net