Medicii se așteaptă ca sezonul gripal să înceapă mai devreme

Ultima actualizare:

    Simptomele gripei sunt: dureri musculare, dureri de cap, febră, tuse, stare generală alterată
Simptomele gripei sunt: dureri musculare, dureri de cap, febră, tuse, stare generală alterată

Nu prea vin vești bune de la specialiștii în microbiologie. Aceștia spun că sezonul gripal va debuta mai devreme, ținând cont de numărul crescut de cazuri înregistrate în această perioadă comparativ cu anul trecut.

Președintele Societății Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, a declarat marți că se anticipează un sezon gripal „mai precoce”. comparativ cu anul trecut.

„Nu avem încă izolate primele tulpini de virus gripal, însă, totdeauna atunci când se intensifică circulația virusurilor care produc infecții respiratorii, de multe ori putem să anticipăm și un sezon gripal mai precoce”, a explicat dr. Rafila.

În opinia sa, este benefică începerea mai devreme a campaniei de vaccinare antigripală.

„Este și recomandarea OMS. Dacă începem mai devreme, atunci avem și șansa unei acoperiri vaccinale mai bune, pentru că oamenii, cu siguranță, vor apela la acest vaccin până la sfârșitul anului sau chiar și în prima lună a anului viitor, în funcție și de contextul epidemiologic”, a adăugat Rafila.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în săptămâna 3 - 9 octombrie, numărul total de cazuri înregistrate la nivel național de infecții respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, IACRS și pneumonii) a fost de 71.812, cu 37,4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent, când s-au înregistrat 52.258 de cazuri.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net