Medic israelian venit să ajute, șocat de situația din România

Ultima actualizare:

    Un pacient a fost transferat în Austriafoto: Mihai Caliu
Un pacient a fost transferat în Austriafoto: Mihai Caliu

Cadrele medicale române lucrează în regim de 24 de ore pentru a salva victimele dureroasei tragedii care s-a produs vineri, 30 octombrie. Incendiul izbucnit în clubul Colectiv din Capitală a lăsat în urmă 29 de persoane decedate și peste 150 de răniți. Numărul de oameni care necesitau îngrijiri medicale i-a depășit pe doctori, care au venit chiar și de acasă pentru a-i trata.

În a treia zi de la groaznicul accident, victimele încă necesită foarte multă atenție. Starea multora dintre pacienți încă nu s-a stabilizat, iar doctorii se tem că numărul de morți s-ar putea dubla. Oamenii din toată lumea s-au alarmat atunci când au aflat de cele întâmplate. Așa se face că doctorul Yarom Shoham a venit din Israel în ajutorul medicilor noștri, care deși fac eforturi incredibile pentru a-i salva pe răniți, sunt depășiți de situație.

Când a ajuns în țară, Yarom a avut un șoc. Israelianul a mărturisit că nu a văzut niciodată o situație asemănătoare. „Nu am văzut o asemenea tragedie în toată cariera mea, nu așa (...). Imediat ce am auzit de incident ne-am oferit ajutorul. Era nevoie de ajutorul nostru și de asta suntem aici. Am ajuns aici azi-noapte (sâmbătă spre duminică noapte, 31 octombrie – 1 noiembrie, n.r.)”, a declarat el pentru Mediafax.

Mai mult, doctorul face tot posibilul pentru a-i ajuta cât mai mult pe cadrele medicale din România, despre care vorbește cu admirație: „În aceste condiții este foarte greu pentru mine să spun ce cred că se va întâmpla cu acești pacienți. Știu că sunt tratați foarte bine aici, iar echipele din spital fac o treabă minunată și muncesc foarte eficient non-stop pentru a trata acești pacienți și toți sperăm să obținem cele mai bune rezultate”.

Yarom Shoham a venit în România mai ales pentru a-i instrui pe medicii noștri în ceea ce privește NexoBrid, un produs care înlocuiește intervențiile chirurgicale pentru arsuri: "Am venit să ne oferim ajutorul şi expertiza în utilizarea NexoBrid, un produs care înlocuieşte intervenţia chirurgicală pentru arsuri grave. Noi avem experienţă cu acest produs şi am venit să oferim NexoBrid şi ajutorul nostru în folosirea sa. Este folosit acum în spital. Acesta permite tratarea mai multor pacienţi decât ar fi posibil cu intervenţii chirurgicale. Toţi pacienţii vor fi trataţi azi, acesta este obiectivul, să tratăm toţi pacienţii, să decidem care dintre ei are nevoie de operaţie sau tratament cu NexoBrid şi să-i tratăm pe toţi. Ar fi imposibil să facem acest lucru doar cu intervenţii chirurgicale”.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net