Mecanicul metroului, martor la crima de la Dristor: „Când intram cu trenul la peron...”

Ultima actualizare:

    Metrorex a modificat programul metrourilor pentru zilele de Crăciun și Anul NouFoto: arhivă personală
Metrorex a modificat programul metrourilor pentru zilele de Crăciun și Anul NouFoto: arhivă personală

Tragedia petrecută la stațioa de metrou Dristor a impresionat în țară întreagă. Mecanicul trenului care a lovit-o pe fata împinsă pe șină este în stare de șoc și a mărturisit că are nevoie de consiliere psihologică pentru a trece mai ușor peste acel moment de groază.

Reporterii Observator au luat legătura cu mecanicul care conducea trenul în momentul în care Alina Ciucu (25 de ani) a fost împinsă de pe peron de MAgdalena Șerban (36 de ani).

Bărbatul spune că nu va uita niciodată imaginea de câteva secunde îngrozitoare în care a privit neputincios cum fata era zdrobită de roțile de oțel:

"Când intram cu trenul la peron, am văzut că s-a dezechilibrat şi a căzut, dar nu că a fost împinsă. La ştiri am văzut că a împins-o cineva. Este cel mai urât moment. Noi ştim că există riscul să cadă sau să se arunce cineva. Din păcate s-a întâmplat. Este cel mai urât moment că te simţi neputincios, frânezi şi trenul se nu poate opri instantaneu. S-a dus înainte, iar un vagon a trecut peste ea. Mi-am dat seama că nu pot să evit. Este cea mai urâtă senzaţie. Pentru asta, nu merită să fii acolo", a declarat mecanicul, conform Observator.

El a încercat să explice că nu ar fi putut evita tragedia, întrucât trenul nu se oprește imediat după frânare:

"Problema este că metroul nu se poate opri. Are viteză, greutate, trenul era plin. Nu se pune problema că puteam sau nu puteam eu să frânez. Oricine ar fi fost nu putea să îl oprească mai repede. Eu când am văzut fata care a căzut, intram la peron, iar mai mult de atât nu putea face nimeni. Sperăm să nu se mai întâmple, dar se poate întâmpla oricând, oricui", a precizat mecanicul.

Bărbatul a lăsat de înțeles că încă se află în stare de șoc și are nevoie de sfatul unui medic specialist: "Am fost astăzi la consiliere psihologică. Am înţeles că persoana care a făcut asta are probleme psihice şi ar fi fost prinsă. Eu sunt bine. Trebuie să fim bine că asta mi-e meseria, dar eşti om până la urmă şi te doare că e un suflet".

Mărturisește însă, că este uimit de neatenția multor călători: "Aţi văzut cum stau la marginea peronului cu căştile în urechi? Ţi-e frică să intri la peron câteodată".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net