Măsuri drastice impuse pentru români în Marea Britanie

Ultima actualizare:

Premierul britanic, David Cameron, a anunţat azi, într-un articol publicat în The Sun, că începând de anul viitor românii şi bulgarii care nu îşi vor găsi de lucru, în şase luni, vor pierde ajutoarele sociale.

"S-au spus multe despre bulgari şi români ce vor veni anul viitor în Marea Britanie. Noi beneficiem de pe urma aderării unor noi ţări la UE: ei vor cumpăra mai multe lucruri de la noi şi vor fi create noi locuri de muncă. Dar, ca Guvern, trebuie să ne asigurăm că oamenii vin aici din motivele corecte", scrie Cameron, care are de gând să le retragă romînilor ajutorul de şomaj, în cazul în care nu-şi vor găsi un joc în primele şase luni de când au intrat în Marea Britanie.

În prezent, nu există nicio limită cu privire la perioada în care imigranţii din UE pot solicita ajutor de şomaj în timp ce caută un loc de muncă.

Restricţiile impuse bulgarilor şi românilor în Marea Britanie urmează să fie anulate anul viitor, context în care Guvernul estimează că vor imigra aproximativ 13.000 de persoane, potrivit BBC.

Cele două ţări au aderat la UE în 2007, însă au fost supuse unor "aranjamente tranzitorii" care nu permit accesul cetăţenilor lor pe piaţa britanică a muncii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net