Cofezele de la Perla: “Trăim fiecare clipă ca şi când ar fi ultima”

Ultima actualizare:

În urmă cu fix un an, pe 5 martie 2012, în jurul orei 18.00, Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei a fost anunţat de ofiţerul de serviciu că în zona Perla au fost împuşcate opt persoane. Primele două-trei minute au fost marcate de confuzie. Nu se ştia exact despre ce este vorba, dacă s-a folosit o armă cu muniţie letală şi dacă există persoane decedate.

Un al doilea telefon a lămurit însă lucrurile. Un bărbat intrase în coaforul de la Perla, înarmat cu un pistol cu glonţ, şi împuşcase şase persoane, dintre care una murise, iar pentru a doua se încerca, cu disperare, resuscitarea.

Restul de şase suferiseră răni mai uşoare. Inspectorii Bogdan Trandafir şi Adrian Obadă sunt cei doi poliţişti de la Serviciul Omoruri care s-au ocupat de cazul Vlădan. Ei au povestit, pentru Mediafax, cum s-au derulat, din perspectiva lor, evenimentele.

"Când am ajuns la faţa locului, toate angajatele se aflau în stare de şoc. Era sânge pe jos, iar pereţii prezentau urme de gloanţe", au dezvăluit ofiţerii.

Clipele de coşmar prin care au trecut le-a marcat pe viaţă. "Am schimbat absolut totul. Tapetul, de exemplu, nu avea nimic. L-am schimbat pentru că am decis să nu mai rămână nimic din ce a fost până la 5 martie 2012. Colegele mele care au fost rănite au făcut psihoterapie timp de aproximativ două luni, până şi-au revenit, însă nu complet. Trebuie să acceptăm că, de atunci, ceva în noi s-a schimbat. Apreciem altfel viaţa. Ne bucurăm de fiecare zi, de fiecare fir de iarbă şi de fiecare rază de soare", a declarat, pentru Mediafax, managerul coaforului, Diana Mândreanu.

După ce şi-a executat soţia pentru că a vrut să divorţeze de el, dar şi pe una dintre colegele femeii, Gheorghe Vlădan a primit verdictul magistraţilor.

El a fost condamnat, în urmă cu o lună, la închisoare pe viaţă. De asemenea, instanţa a stabilit plata unor despăgubiri civile către victimele masacrului.

Prin decizia Tribunalului Bucureşti, Cornel şi Georgiana Bendre au fost despăgubiţi cu câte 40.000 de lei, iar Georgeta Roşu, Mirela Apostol şi Bogdan Vlădan cu câte 20.000 de lei, sumele reprezentând daune morale.

Alături de aceştia a mai fost despăgubit Ion Preda, cu 20.000 daune morale şi 130 de lei daune materiale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net