Marian Munteanu: “Nu îmi e teamă. Nu am lucruri care să îmi fie imputate”

Ultima actualizare:

    Marian Munteanu a intrat sub lupa CNSAScaptură: digi24
Marian Munteanu a intrat sub lupa CNSAScaptură: digi24

Fostul candidat al PNL pentru funcția de primar general al Bucureștiului la alegerile din 2016, Marian Munteanu (53 de ani) a fost miercuri (20 aprilie) la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, unde Societatea Academică Română şi România Curată au cerut verificarea acestuia.

CNSAS trebuie să comunice dacă Marian Munteanu a fost sau nu lucrător sau colaborator al Securității, conform DIGI 24. SAR și România curată au hotărât să facă acest demers după ce Munteanu nu a semnat declarația de integritate pe care toți candidații la primărie trebuie să o semneze, dar și după ce au apărut informații conform cărora Marian Munteanu ar fi colaborat cu Securitatea.

„Până acuma trebuie să admiteţi că toate lucrurile de care am fost acuzat au fost false. Eu nu am de ce să dovedesc că nu sunt fost colaborator al Securităţii. Mie nu mi-e frică, nu am teamă, nu sunt lucruri care să-mi poată fi imputate. Până acum nu m-a întrebat nimeni de programul electoral”, a spus politicianul când a ieșit de la CNSAS, potrivit DIGI 24.

Cu privire la dorința de a rămâne în cursa electorală, Marian Munteanu a declarat că a venit să ajute PNL-ul și că în continuare asta își dorește. Tot miercuri (20 aprilie), cei de la PNL se vor aduna într-o ședință în urma căreia vor stabili dacă îi vor retrage pe Marian Munteanu din cursa pentru Primăria Capitalei.

  • Update ora 18:00: Marian Munteanu a susținut o conferință de presă la sediul PNL, unde a mărturisit că nu a putut ajunge la un consens cu partidul, așa că și-a retras candidatura de la Primăria Generală a Capitalei: „Vreau să spun din capul locului că nimic din ceea ce a fost spus nu este de natură a mă incrimina în mod real, am puterea de a lupta împotriva acestor atacuri, am puterea să o fac și în continuare pentru a demonstra ca toate aceste atacuri sunt neveridice. Singurul meu obiectiv a fost binele bucureștenilor, de aceea m-am alăturat unei echipe care să schimbe Bucureștiul. Din nefericire, această campanie nu a fost întâmpinată de toți așa cum se cuvine”.

Fostul candidat PNL la fotoliul de primar general al Bucureștiului a mai spus că nu poartă ranchiună partidului și că le va rămâne aproape în caz că i se va cere ajutorul: „Voi fi în continuare un prieten al PNL, căci sunt foarte mulți oameni de calitate aici. Nu am să fac niciun gest care să aducă vreun prejudiciu PNL. Dacă va mai exista deschidere din partea lor,  cred că vom colabora foarte bine. Continui să cred  că PNL este cea mai bună șansă pe care Bucureștiul o are în acest sens pentru a furniza un primar pentru Primăria Generală a Capitalei”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Portle de Fier Foto Hidroelectrica (2) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net