Marca «Arsenie Boca» a fost luată de un maghiar

Ultima actualizare:

    Negustorii de obiecte  cu Arsenie Boca, anunţaţi că trebuie să intre în legalitateFoto: adevarul.ro
Negustorii de obiecte cu Arsenie Boca, anunţaţi că trebuie să intre în legalitateFoto: adevarul.ro

Lovitură pentru negustorii de obiecte religioase! Drepturile de proprietate intelectuală asupra numelui şi imaginii duhovnicului Arsenie Boca au fost luate de un maghiar. De acum, comercianţii de suveniruri care folosesc marca “Arsenie Boca” sunt ameninţaţi cu plângeri penale.

Avertizaţi că încalcă legea! Mai mulţi comercianţi de suveniruri din târgul de lângă Mănăstirea Prislop (Hunedoara), unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca, au primit notificări în numele unei firme din Marea Britanie. Negustorii au fost anunţaţi că nu mai pot vinde produse imprimate cu numele şi imaginea duhovnicului. 

Andor Şandor, cetăţean maghiar şi reprezentant al firmei Additional Worldwide Care Service LTD, cu sediul în Marea Britanie, susţine că e deţinătorul legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra mărcii “Părintele Arsenie Boca”, înregistrată la Oficiul European de Proprietate Intelectuală (EUIPO). Acesta le cere comercianţilor să intre în posesia unei licenţe, scrie adevarul.ro.Firma din Marea Britanie menţionează că produsele şi bunurile ce poartă denumirea sau imaginea părintelui sunt contrafăcute. „Pentru a intra în legalitate, aveţi posibilitatea să luaţi licenţă din partea deţinătorului mărcii înregistrate, prin încheierea unui contract şi achiziţia unor holograme care urmează să fie aplicate pe toate produsele (…) În caz contrar, vom formula în justiţie atât acţiuni civile, cât şi penale, pentru ocrotirea dreptului nostru legitim”, se arată în notificările trimise comercianţilor.Lucian Buzlea, avocatul care reprezintă firma maghiarului, susţine că majoritatea produselor cu Arsenie Boca provin din China şi că nu există control asupra modului în care se face comerţul şi asupra celor care se îmbogăţesc de pe urma imaginii lui Arsenie Boca.

Click! spune

Arsenie Boca  (29 septembrie 1910 – 28 noiembrie 1989) e considerat una dintre personalităţile ortodoxiei româneşti. Călugăr, teolog şi pictor de biserici, părintele a fost întemniţat de regimul comunist. Duhovnicului îi sunt atribuite o serie de minuni săvârşite de-a lungul anilor. Mănăstirea Prislop a devenit unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net