Mii de pelerini, scoşi cu forţa de jandarmi din curtea unei mănăstiri.VEZI AICI UNDE S-A ÎNTÂMPLAT GROZĂVIA

Ultima actualizare:

Enoriaşii veniţi la Mănăstirea Curtea de Argeş pentru sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului au fost scoşi din curtea lăcaşului de cult, după slujba de Vecernie.

Aceştia au fost duşi, sub supravegherea jandarmilor şi a paznicilor, pe un teren special amenajat pentru campare, la ieşirea din oraş spre Valea Iaşului, la aproximativ patru kilometri distanţă de mănăstire, informează Mediafax.

Demersul autorităţilor i-a nemulţumit pe pelerini. "Nu este posibil să ne facă aşa ceva. Am venit din Spania şi acum suntem daţi afară din curtea mănăstirii. Am făcut atâta drum ca să vin cu familia la Curtea de Argeş şi uite cum se poartă, ne dau afară din curte şi nu ne lasă acolo peste noapte. E urât ce se întâmplă", a spus revoltat un bărbat.

Acesta este primul an în care prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a emis, cu acordul Arhiepiscopului Argeşului şi Muscelului, IPS Calinic, un ordin ca în preajma sărbătorii Adormirea Maicii Domnului să fie interzisă camparea în curtea Mănăstirii Curtea de Argeş.

În ultimii ani, mii de oameni veniţi la slujba de Sântămaria Mare şi-au petrecut noaptea în curtea mănăstirii, făcând fripturi, dansând şi ascultând muzică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
semnare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net