Mâncăm pe rupte după scăderea TVA la alimente

Ultima actualizare:

    Consumul de brânzeturi a crescut odată cu reducerea  TVA, de la 24% la 9%
Consumul de brânzeturi a crescut odată cu reducerea TVA, de la 24% la 9%

Ieftinirea mâncării, ca urmare a reducerii TVA de la 1 iunie, a dus la creșterea consumului la produsele alimentare, arată un studiu realizat de compania de cercetare Nielsen.

Conform documentului, prețul mâncării a scăzut în medie cu 11%, măsură care a sporit veniturile magazinelor cu circa 17%, comparativ cu luna iunie a anului trecut.

Studiul arată că românii au cumpărat în iunie 2015 cu 25% mai multă cafea decât în iunie 2014, în special datorită ieftinirii sortimentelor cu până la 15%. Consum crescut au înregistrat și produsele din carne, brânzeturile și băuturile fără alcool, toate aflate pe lista alimentelor cu TVA 9%.

Cantitatea de mâncare vândută în peroada 1-14 iunie 2015 este cu 12% mai mare decât în perioada similară a lunii mai 2015. Reprezentanții Consiliului Concurenței vor monitoriza în continuare dacă marile lanțuri de magazine practică prețuri corecte după reducerea TVA.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net