Au mers 3 km şi au stat 4 ore la coadă ca să atingă crucea sfântului

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pelerinaj impresionant la mormântul părintelui Arsenie Boca, în ziua în care s-au împlinit 24 de ani de la moartea sa. De la primele ore ale dimineţii, peste 8.000 de oameni au ajuns în Prislop, pentru a se ruga la mormântul acestuia.

„Este un număr mare de pelerini, însă nu am avut nici un fel de probleme legate de păstrarea ordinii. Cei mai mulţi pelerini au venit între orele 7 şi 8 dimineaţa, dar numărul celor care ajung la Prislop va fi mult mai mare până la sfârşitul zilei", a declarat căpitanul Nicolae Răducu, de la Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara.

Din cauza numărului mare de maşini care au ocupat marginile şoselei, cei mai mulţi dintre pelerinii care au venit joi la Prislop după ora 8.00 dimineaţa au trebuit să parcurgă pe jos ultimii trei kilometri spre mănăstire, după ce un autocar a derapat şi a ajuns de-a curmezişul şoselei.

Mormântul lui Arsenie Boca a devenit loc de pelerinaj

simeon stalpnicul png

După ce au stat ore în şir la coadă ca să ajungă la mormântul sfântului, pelerinii au fost omeniţi de preoţi

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

„A trebuit să merg trei kilometri pe jos, până la mănăstire din locul unde a fost parcat autocarul, şi apoi să mai stau trei-patru ore la coadă pentru a mă ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca", ne-a spus Maria, o vârstnică din Hunedoara, venită în excursie la Prislop, cu un grup de pensionari.

Curtea mănăstirii s-a aglomerat încă dinainte de răsăritul soarelui. Mulţimea a înconjurat biserica unde a început slujba religioasă, în jurul orei 7.00. Cea mai mare provocare a pelerinilor a fost să ajungă la cimitirul mănăstirii. Chiar înainte de a se lumina, câteva sute de oameni se aşezaseră la coadă, pentru a înainta încet spre mormântul fostului stareţ Arsenie Boca. Poteca a fost îngrădită, iar jandarmii au fost mobilizaţi în apropierea locului de pelerinaj.

Câteva femei în vârstă au avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma problemelor de sănătate şi a oboselii. „Am stat aproape patru ore în rând pentru a ajunge să ating crucea. M-am rugat pentru sănătatea copiilor mei şi acum mă simt uşurată", a povestit o vârstnică. Alţi pelerini au pus bani la rădăcina unui copac, pe care este încrustată o cruce.

Şi-au lipit frunţile de trunchiul fagului şi s-au rugat pentru cei dragi. De pe urma bunăvoinţei enoriaşilor au avut de câştigat şi micii afacerişti din jurul mănăstirii, dar şi cerşetorii. Florile, cărţile despre Arsenie Boca, icoanele şi lumânările au fost la mare căutare.

Aduce bunăstare şi sănătate

Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910 - d. 28 noiembrie 1989) e considerat una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei româneşti. A fost părinte, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop.

A suferit în temniţele comuniste din Jilava, Timişoara şi Oradea, iar Securitatea l-a urmărit aproape până în ultimele săptămâni dinaintea morţii sale, în 1989. A fost înmormântat la Mănăstirea Prislop. Oamenii vin să se roage la mormântul lui cu credinţa că le va aduce bunăstare sau vindecarea unor afecţiuni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net