Mănânci cu abonament mai bine ca acasă

Ultima actualizare:

    Tot mai mulți tineri preferă să comande mâncare acasă Foto:123RF
Tot mai mulți tineri preferă să comande mâncare acasă Foto:123RF

Ai scăpat de grija gătitului și a spălatului de vase! Restaurantele se întrec acum în mâncare delicioasă pe care o vând pe abonament. Iar prețurile nu sunt deloc piperate, având în vedere că de cele mai multe ori ai parte de două feluri, plus desert.

Trăiești în secolul vitezei, astfel că statul în trafic cu orele și jobul îți ocupă tot timpul. Seara, când ajungi acasă, parcă nu mai ai chef nimic și tot ce-ți trebuie este o baie bună.

Dar ce te faci atunci când ți se face o foame de lup și mai ai și copii de hrănit? La asta s-au gândit și managerii de restaurante, care și-au lărgit orizontul.

Bucătarii lor gătesc pentru clienți, iar șoferii îți aduc bucatele la ușă. Și nu vorbim aici doar despre o simplă comandă, ci despre un abonament.

Cu 270 de lei mănânci două săptămâni

Spre exemplu, localul Barca, din Capitală, încheie angajamente culinare pe două săptămâni și poți alege din trei tipuri de oferte: vegan (270 de lei), raw vegan (315) și gurmand (395 de lei). În fiecare zi ți se prepară ceva nou.

Nu lipsesc ciorbele, supele, salatele, iar pentru varianta mai scumpă primești și desert.

Tot în București îți poți face abonament la Satya. Ai parte tot de trei variante, doar că poți plăti pe zile.

Costă între 28 și 47 de lei pe zi, dacă optezi să ți se aducă mâncare acasă timp ce cinci zile, iar cu cât comanzi pentru mai mult timp, tariful scade.

Astfel că pentru un abonament de 40 de zile, prețul pe zi se încadrează între 22 și 41 de lei. Varinta cea mai ieftină include două feluri și o chiflă, cea intermediară două feluri, chiflă, desert și un cadou din partea din casei, iar cea scumpă conține în plus băutura.

Restaurantul Rawdia, din Brașov, a pariat tot pe varianta abonaților. Se plătește pentru o săptămână, timp în care primești acasă sau la serviciu două feluri, pâine și desert.

Spre exemplu, clienții au parte astăzi la prânz de supă de morcov și ghimbir sau supă cremă de dovleac, chiftele de quinoa cu „cartofi prajiți” raw din țelină, pâine dospită cu maia și trufe raw, iar la cină au parte de mix de bruschete.

Se plătește pe zi și costă între 30 și 70 de lei, dacă vrei și masa de seară, dar și băutură. Iar afacerea cu mâncare merge din ce în ce mai bine, chiar și pentru cei care nu fac abonamente.

În Capitală, localurile de pe lângă clădirile de birouri sunt pline, mai ales că un meniu cu două feluri costă între 11 și 15 lei.

Mai ieftin ca acasă, ținând cont că pe un coș de cumpărături, umplut în mare parte cu d-ale gurii, se duc săptămânal între 300 și 400 de lei.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
Dr  Bogdan Martian Sanador 1 jpg
hotel adobestock jpg
06 2021 11 03 21 38 59 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net