Mama fetiței de 4 ani, care a murit de COVID, își povestește calvarul. Ce descoperiseră medicii la tomograf

Ultima actualizare:

    foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Cazul fetiței de 4 ani, din Iaşi, despre care autorităţile au spus luni că este victimă Covid-19, naște controverse. Mama copilei a explicat că a aflat abia la morgă despre faptul că fiica sa ar fi infectată. Medicii spun însă că plămânii erau distruși.

Mama spune că fetiţa sa era grav bolnavă, având un sindrom genetic care, în 3 zile din 7 ale săptămânii, îi provoca febră puternică. Vineri, 6 noiembrie, starea de sănătate a copilei s-a înrăutăţit. “A intrat în convulsii, lucru care s-a mai întâmplat, a ieşit din convulsii, dar a continuat febra. Vineri noapte, a intrat din nou în convulsii, doar că atunci când a ieşit din criză, a rămas cu guriţa încleştată, uşor vineţie şi în continuare nu era conştientă”, a povestit mama fetei, la Antena 3.

Femeia mai spune că şi-a luat copilul şi l-a dus la spitalul Sfânta Maria din Iaşi, unde medicii au reuşit, pe moment, să îl stabilizeze. Doar că au apărut complicaţii, iar fetiţa a fost intubată. „Nu era timp să gândeşti, branule peste branule peste tot. La un moment dat am auzit strigătul înfiorător: «Aduceţi repede odată sângele că moare!». Au încercat să facă şi transfuzia de sânge şi tot nu a reacţionat", a povestit mama copilei pentru Antena 3.

Ce spun medicii: "Acest copil nu mai avea cu ce să respire"

Mama fetiței spune că, în acea perioadă de spitalizare, nici ei şi nici fetei nu i s-ar fi efectuat un test Covid-19. „Nu era timp de prelevat un test. Era o forfotă continuă, adu adrenalina, adu bicarbonat, încontinuu se băgau seringi în branulele copilului”. Fetiţa a murit la spital şi mama ei povesteşte că, la Institutul de Medicină Legală, a aflat că ar fi avut Covid-19. „Staţi aşa, copilul este cu COVID. Poftim?”, a povestit mama cum a decurs dialogul de la morgă.

Ulterior, femeia a fost sunată şi de la DSP Iaşi şi i s-a transmis că fetiţa avea infecţia. Reprezentanţii Spitalului de Copii „Sf. Maria”, prin vocea medicului Cătălina Ionescu, au explicat, pentru aceeaşi sursă, care e punctul de vedere al unităţii. „Pe tomograful de plămân toracic, apăreau leziuni pulmonare foarte grave. Practic, acest copil nu mai avea cu ce să respire. S-a făcut resuscitare la pacient. (...) I s-a recoltat şi mamei, PCR, i s-a recoltat şi copilei, pe sonda de intubaţie. Recolta a fost făcută de medicul anestezist", a explicat drectorul medical al spitalului Sf. Maria din Iaşi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
ed dwight profimedia jpg
bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net