Mâine stingem lumina pentru o oră ca să salvăm planeta

Ultima actualizare:

    În anii trecuți, toate luminile din jurul Casei Poporului au fost stinse. Clădirea a continuat să fie iluminată
În anii trecuți, toate luminile din jurul Casei Poporului au fost stinse. Clădirea a continuat să fie iluminată

Bucureștiul și alte 41 de orașe din țară vor stinge luminile pentru o oră, mâine, în intervalul 20.30-21.30, în cadrul evenimentului mondial „Ora Pământului”. Organizațiile de protecția mediului îi încurajează pe români să facă acest gest simbolic din respect pentru planeta noastră, care se află în impas din cauza consumului exagerat de energie. Iată ce evenimente au loc în țară pentru a marca ziua în care toți pământenii fac economie de energie electrică.

Schimbările climatice pe care le trăim cu toții i-au determinat pe australieni în 2007 să dedice un eveniment planetei Pământ, care suferă din pricina consumului de energie. Începând cu acel an, „Ora Pământului” a devenit un simbol al luptei organizațiilor de mediu pentru salvarea Terrei. Sâmbătă, între orele 20.30 și 21.30, românii sunt chemați să se alăture acestui eveniment prin stingerea luminilor. Autoritățile locale din 42 de orașe din țară au anunțat că vor încuraja populația să facă economie de energie electrică. Organizația WWF-România încurajează indivizi și organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara să stingă lumina timp de o oră pe 19 martie, la ora locală 20.30. În București, „Ora Pământului” va fi marcată printr-o plimbare simbolică pe biciclete, care va începe în momentul stingerii luminilor, la 20.30. România se va alătura astfel altor peste 7.000 de orașe din mai mult de 160 de țări, pentru a arăta că dorește mai multă determinare și acțiuni concrete din partea decidenților în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

Ce evenimente au loc de Ora Pământului

Sub mesajul simplu „De Ora Pământului pedalăm pentru un oraș curat și prietenos cu biciliștii”,  comunitatea bicicliștilor din Capitală strânge rândurile pentru o plimbare pe două roți prin centrul orașului. Bicicliștii se întâlnescu la ora 19.30 la „rondul fără nume”, punct situat vizavi de Palatul Parlamentului, pe Bulevardul Națiunilor Unite. La ora 20.30 ei vor pedala timp de o oră pe traseul Parcul Izvor, Piața Unirii, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle, Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei și retur. ​„Ne dorim ca pe 19 martie să aniversăm Ora Pământului pe biciclete. Pe parcursul unei ore vom consuma energia noastră pentru a pedala pe un traseu bine stabilit prin centrul Bucureștiului. Vom fi astfel mai sănătoși, vom fi mult mai fericiți alături de oameni frumoși care își doresc, ca noi, să trăiască pe un Pământ mai curat și mai sănătos pentru ei și copiii lor”, spune Mihai Deneș de la „Adevărații Veloprieteni”.

Și alte orașe din România vor organiza evenimente și acțiuni care să aducă în atenția comunității locale problemele de mediu și lucrurile pe care le putem face cu toții pentru a construi un viitor mai durabil. La Adjud, primăria mobilizează o caravană a susținătorilor Earth Hour, cu misiunea de a distribui mesajele campaniei în comunitate. Pe 19 martie se va stinge iluminatul clădirilor simbolice din oraș, iar locuitorii se vor întâlni în parcul municipal, pentru un eveniment muzical.

Bistrițenii sunt așteptați la o proiecție de film specială, pe baza unei surse de electricitate alimentate de biciclete, un tur ciclist și un spectacol luminos de acrobații pe bicicletă. La Timișoara, clubul Timișoara Cycle Chic organizează un traseu pe biciclete pe mai multe străzi din oraș. La Oradea, clubul Rotaract pregătește un program artistic în Piața Unirii, prin care tinerii vor promova economisirea resurselor. La Iași, Probikeaddiction, ClubuI de Ciclism și Ecologie IașiBike și Iași Club de Biciclete organizează un traseu pentru biciclete ce pornește din fața Palatului Culturii la orele 18.00 și durează două ore.

Vezi aici ce evenimente sunt organizate în orașul tău.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
traian basescu
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net