Magistraţii decid azi dacă Ioan Oltean va fi arestat preventiv

Ultima actualizare:

    Deputatul Ioan Oltean e acuzat de  complicitate la abuz în serviciu și trafic de influențăfoto: Mediafax/ Eugen Gheorghe
Deputatul Ioan Oltean e acuzat de complicitate la abuz în serviciu și trafic de influențăfoto: Mediafax/ Eugen Gheorghe

Ioan Oltean află vineri dacă va fi arestat preventiv, la cererea DNA, dacă va fi plasat în arest la domiciliu sau dacă rămâne sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat că a intervenit la ANRP pentru despăgubirea ilegală a lui Mihai Rotaru, de la care ar fi primit mită 600.000 de euro.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, vineri, contestaţia formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) după decizia din 10 decembrie de cercetare sub control judiciar a deputatului PNL Ioan Oltean, scrie Mediafax.

Ce acuzaţii i se aduc lui Oltean

Oltean este acuzat de procurorii DNA că a primit 600.000 de euro de la Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, în incinta unei parohii, pentru a interveni în favoarea omului de afaceri la ANRP. Oltean ar fi intervenit la fosta șefă a ANRP Crinuța Dumitrean, astfel că Rotaru a obținut o despăgubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

Din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP au făcut parte, la momentul respectiv, Crinuța Dumitrean, care era președintele instituției, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru, Marko Attila și Cătălin Teodorescu.

Mihai Rotaru, Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru şi Sergiu Negurici au fost arestați de instanța supremă pe 28 noiembrie și puși în libertate în 10 decembrie, după ce ICCJ le-a admis contestațiile.

Denunţat de preotul din Chitila

Preotul din Chitila care l-ar fi denunțat pe Ioan Oltean le-a povestit procurorilor DNA că a participat la diverse petreceri ale celor din conducerea ANRP, unde aceștia se îmbătau şi vorbeau de miliardele de euro care au dispărut în anii 2009 - 2011, reiese din referatul procurorilor.

Procurorii ar fi aflat de mita primită de Oltean de la Rotaru prin denunțul lui Adrian Alexandrescu, fostul paroh de la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Chitila, unde primii doi s-ar fi întâlnit pentru remiterea banilor. Alexandrescu a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, pentru fapte de corupție legate tot de despăgubiri de la ANRP, în aprilie 2014 și eliberat condiționat în iunie anul acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net