Mafioţii din Vrancea au premeditat crima oribilă

Ultima actualizare:
Constantin Chiriţă
Constantin Chiriţă

Procurorii vrânceni au făcut ieri primele declaraţii despre crima fără precedent care a îngrozit judeţul. După o noapte albă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, anchetatorii au desluşit filmul evenimentelor din seara de 22 februarie, care au dus la uciderea în stil mafiot a lui Constantin Chiriţă, patron al unei case de schimb valutar din Focşani.

“Telu”, cum îi spuneau apropiaţii cunoscutului om de afaceri, a plecat vineri seară din Focşani spre casă, cu maşina personală. În jurul orei 19.45, pe un drum destul de izolat, bărbatul de 61 de ani a fost lovit în plin de un autoturism de teren, modificat de infractori şi cu numere de înmatriculare false, de Marea Britanie, scrie adevarul.ro. În maşină se aflau Ionuţ Bogdan Sprânceană (28 de ani) şi Gheorghe Vasile Văscăuţanu (32 de ani), care au coborât din autoturism şi au tras două focuri de armă în afacerist, omorându-l pe loc. Scopul lor era să-l jefuiască, deoarece acesta avea în maşină peste 30.000 de euro, 20.000 de lire sterline şi 300.000 de lei. Numai că după ce au tras focurile de armă, lucrurile s-au precipitat, iar cei doi au fugit de la locul faptei, fără bani, abandonând maşina. Au fugit apoi cu Marius Daniel Cruceanu (48 de ani), care-i aştepta într-o altă maşină.

Gheorghe Vasile Văscăuţanu, zis Gigi Englezu
Gheorghe Vasile Văscăuţanu, zis Gigi Englezu

Cei trei au stat fugari mai bine de 60 de ore şi au fost prinşi luni dimineaţă, la Vama Nădlac, în timp ce se pregăteau să iasă din ţară cu un BMW X5. Au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ieri au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Revoltător este faptul că unul dintre ei, Gheorghe Vasile Văscăuţanu, zis Gigi Englezu, a fost eliberat din închisoare pe 25 iulie 2018, mai devreme cu 14 luni faţă de termen, în baza Legii recursului compensatoriu, promovată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi intrată în vigoare în toamna lui 2017.

300 de oameni la înmormântarea afaceristului


    Constantin Chiriţă
Constantin Chiriţă

În timp ce ucigaşii erau duşi la instanţă pentru a fi arestaţi preventiv, victima acestora, Constantin Chiriţă, de 61 de ani, era înmormântat în comuna Slobozia Ciorăşti, unde îşi are domiciliul.

Circa 300 de oameni au participat la funeraliile acestuia, printre ei şi foarte mulţi patroni de case de schimb valutar cu care acesta colabora, scrie adevarul.ro. Constantin Chiriţă era căsătorit şi avea un băiat, instructor de fitness în Bucureşti.

Bărbatul era cunoscut drept o persoană serioasă, fără probleme şi fără suspiciuni de activităţi ilegale sau combinaţii dubioase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image png
plante care elimina energia negativa din casa jpg
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net