Mafia italiană şi-a tras "fabrică" de bani în România!

Ultima actualizare:

    Italia. Poliţiştii italieni au numărat multe ore la banii falşi găsiţi pentru a afla mărimea capturii
Italia. Poliţiştii italieni au numărat multe ore la banii falşi găsiţi pentru a afla mărimea capturii

Zeci de descinderi şi capturi ca în filmele poliţiste. Tiparniţe, 14 milioane de euro falşi, indivizi prinşi în timp ce ard la groapa de gunoi sute de mii de euro. Acesta a fost epilogul raziilor desfăşurate ieri de procurorii DIICOT la Oradea, unde au destructurat o grupare româno-italiană care aproviziona Europa cu euro falşi.

Cum unii fabrică pantofi, iar alţii prăjituri, aşa confecţionau euro falşi, câţiva români din Bihor, învăţaţi de mafioţi italieni.

Romania. Banii falşi găsiţi de Poliţia Română par un covor de euro
Romania. Banii falşi găsiţi de Poliţia Română par un covor de euro

„Între octombrie 2013 şi septembrie 2014, patru cetăţeni italieni şi mai mulţi români au contrafăcut, într-o locaţie din Oradea, bancnote de 20, 50 şi 100 de euro”, au declarat procurorii DIICOT. Banii falsificaţi erau depozitaţi la sediile unor societăţi comerciale din oraş, apoi erau distribuiţi în ţările Uniunii Europene, dar nu în România. În 22 septembrie, lângă Milano, echipe ale Direcţiei Anti-Mafia ale Poliţiei din Italia au interceptat un transport de bani falşi, 19 milioane de euro, care fuseseră expediaţi din România.

La apariţia forţelor de ordine în sediul tiparniţei clandestine, suspecţii ardeau  bancnotele
La apariţia forţelor de ordine în sediul tiparniţei clandestine, suspecţii ardeau bancnotele

Au urmat, la 25 septembrie, 15 percheziţii la mai multe sedii de firme din Oradea în căutarea tipografiei clandestine de bani falşi.„A fost găsită suma de 14.090.500 de euro în bancnote de 50 de euro, din care în tipografia propriu-zisă 11.674.000 de euro, iar restul la groapa de gunoi, precum şi în alte locaţii unde se încerca distrugerea urmelor”, au dezvăluit reprezentanţii DIICOT. Potrivit procurorului şef al DIICOT Alina Bica, e vorba de cea mai mare reţea de falsificare de monedă descoperită în ţara noastră în ultimii 25 de ani.  

Cum recunoşti o bancnotă de 50 sau 100 euro autentică

Bancnotele euro prezintă anumite elemente de siguranţă ultramoderne. Hârtia este fabricată din bumbac pur, care trebuie să foşnească şi să aibă o textură fermă (nu trebuie să fie moale sau cu aspect cerat).

În plus, cerneala specială folosită face ca imaginea principală de pe faţa bancnotei să fie tipărită în relief. Priviţi bancnota şi îndreptaţi-o spre o sursă de lumină: filigranul, firul de siguranţă şi elementul de suprapunere vor deveni vizibile. Toate cele trei elemente pot fi observate atât de pe aversul, cât şi de pe reversul bancnotelor autentice. Înclinaţi bancnota: pe avers, se poate observa o imagine schimbătoare pe hologramă. Pe revers, se poate vedea numărul care îşi schimbă culoarea din violet în verde oliv sau maro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net